top of page

Argentinië / Chili, Patagonia en Cruise naar Vuurland

ARGCHINLINDPATVUURL
€6.105
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS ARGENTINIË / CHILI (15 dagen / 12 nachten)

BUENOS AIRES – EL CALAFATE - N.P. LOS GLACIARES - PERITO MORENO - PUERTO NATALES - N.P. TORRES DEL PAINE - PUNTA ARENAS - CRUCERO AUSTRALIS - KAAP HOORN - STRAAT VAN MAGELHAEN - USHUAIA - N.P. VAN VUURLAND - VERLENGING IGUAZU

Gewaarborgd vertrek op vaste data met lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Een rondreis van 15 dagen die U Patagonïe en Vuurland zal laten ontdekken op de best mogelijke manier. Ontdekking van Buenos Aires, hoofdstad van Argentinië, El Calafate, gelegen aan het Lago Argentino waar u kunt genieten van het fascinerende spektakel van de Perito Moreno. Overtocht van de Andes naar Chili waar u het grootse decor van het nationaal park Torres del Paine met zijn majestueuze condors kunt ontdekken. Tenslotte bezoeken we eveneens de kanalen van Patagonië en de bekende straat van Magelaen met de eilandjes bevolkt met zeehonden en zeeleeuwen en het indrukwekkend spektakel van de gletsjers van Balmaceda en Serrano. Vervolgens, een onvergetelijke cruise in een van de mooiste omgevingen die er bestaan, temidden van de natuur in al haar ongerepte grootsheid en schoonheid, het laatste stukje land vóór de Zuidpool. En eindenlijk Ushuaia, gelegen aan het einde van de wereld langs het Beaglekanaal.


DAG 1 : BRUSSEL – BUENOS AIRES
Vlucht vanuit Brussel naar Buenos Aires via Madrid.


DAG 2 : BUENOS AIRES
Aankomst in Buenos Aires, onthaal, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de «Plaza de Mayo» met «La Casa Rosada» (het presidentiële paleis), het «Cabildo» (het huis van de eerste goeverneur van Argentinië), de «Nueve de Julio», la Boca, San Telmo en Palermo.


DAG 3 : BUENOS AIRES – EL CALAFATE
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate. Onthaal door onze gids en vertrek naar El Calafate, dorpje gelegen aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Intrek in het hotel.


DAG 4 : LOS GLACIARES N.P. – UPSALA & SPEGAZZINI
Vroeg vertrek voor de scheepvaart op het Lago Argentino, de derde grootste meer in Zuid-Amerika. Na ongeveer 2 uur varen, aankomst aan de gletsjer van Upsala. Ontdekking van de gletsjer van Spegazzini en het verborgen gezicht van Perito Moreno even indrukwekkend als zijn voorgevel. Terug naar de pier en vervolgens naar het hotel. Overnachting in het hotel.


DAG 5 : N.P. LOS GLACIARES – PERITO MORENO
Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de meren van de Alpen is het water van de Lago Argentino azuur-blauw en het bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, u kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. Terugkeer naar het hotel in de namiddag.


DAG 6: EL CALAFATE - PUERTO NATALES
‘s Morgens, transfer naar de busstation en vertrek per lijnbus in richting van Puerto Natales (Chili), klein vissersdorpje gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Puerto Natales werd gesticht in 1911 en leeft hedendaags van de schapenteelt en de visvangst. Transfer en intrek in het hotel.


DAG 7: N.P. TORRES DEL PAINE
Bezoek aan het N.P. Torres del Paine, die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende puntige gebergte. Ontdekking van de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Terugkeer naar Puerto Natales.


DAG 8 : PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS – VENTUS of STELLA AUSTRALIS – STRAAT VAN MAGELHAEN
Transfer naar de haven van Punta Arenas. In de loop van de namiddag, inscheping aan boord van de M/V Stella of Ventus Australis en intrek in uw cabine. Welkom drink van de kapitein en begin van de cruise via de Straat van Magelhaen tussen Patagonië en Vuurland. Avondmaal en overnachting aan boord.


DAG 9 : FJORD AINSWORTH – MARINELLIGLETSJER – TUCKER-EILANDJE
Boottocht naar de fjord Almirantazgo. We gaan aan land nabij de Marinelligletsjer en wandeling door het Magelhaenische woud met zijn vele stuwdammen die door bevers zijn gebouwd. Onderweg ziet u ook een kolonie zeeolifanten. Verderzetting van de navigatie en mogelijkheid om dolfijnen te observeren. Aanmering op het eilandje Tucker waar men een grote kolonie Magelhaen pinguïns kan zien. U kunt een groot aantal aalscholvers aan de oevers van het eilandje aanschouwen en, verder boven op een kaap, een kolonie zeehonden. Avondmaal en overnachting aan boord.


DAG 10 : BEAGLEKANAAL – PIA-GLETSJER
Boottocht langs de voornaamste vertakking van het Beaglekanaal. Wij varen in de Baai Pia en meren aan voor een wandeling tot aan de uitkijkpost. Daar krijgen we een fantastisch uitzicht over de Pia-gletsjer dat van de hoge cordilleras afschuift richting de fjord. Met een beetje geluk kunt u zelfs grote ijsstukken zien die loskomen van de gletsjers en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. Middagmaal, avondmaal en overnachting aan boord.


DAG 11 : BEAGLEKANAAL –KAAP HOORN– PUERTO WILLIAMS
We varen langs het Beagle - en het Murraykanaal tussen de Hoste - en Navarino eilanden. Aanmering aan het Nationaal Park van de kaap Hoorn, als het weer het toelaat. Middagmaal aan boord. Verder met de cruise rond de eilanden Hoste en Navarino. Aanmering in Puerto Williams. Avondmaal en overnachting aan boord.


DAG 12 : USHUAIA
Wij meren aan te Ushuaia, de hoofdstad van het Vuurland. Transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags, uitstap in het Nationaal Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia Lapataia. Enkele condors verblijven in het park.


DAG 13 : USHUAIA - BUENOS AIRES
‘s morgens geleid bezoek aan de hoofdstad van Vuurland, Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld die in 1884 werd gesticht. de stad heeft een zeer typisch karakter dankzij de houten huisjes in pastel kleuren. Bezoek aan het museum Uiteinde van de wereld, rijk aan herinneringen van de Onas-indianen en een ornitologische verzameling.Daarna transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. ‘s Avonds afscheidsdiner in een typisch restaurant, gevolgd door een «Tango»- spektakel.


DAG 14 : BUENOS AIRES - MADRID
Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.


DAG 15 : BRUSSEL
Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.


VERLENGING IGUAZU :

DAG 14 : BUENOS AIRES - IGUAZU
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguazu. Aankomst te Iguazu, onthaal, transfer en intrek in het hotel


DAG 15 : IGUAZU
‘s Morgens laat de uitstap u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Vertrek per trein naar de watervallen. Wandeling van ongeveer 1200 meter op de bruggen met een uitzicht op de watervallen. Daarna, Wandeling naar de beroemde “Garganta del Diablo”, afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau. Overnachting in het hotel


DAG 16 : IGUAZU - BUENOS AIRES
‘s Morgens, geleid bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Ontdekking van de watervallen door te wandelen langs de paden, allemaal goed gelegen om aan de toeristen, het beste uitzicht aan te bieden. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. ‘s Avonds afscheidsdiner in een typisch restaurant, gevolgd door een «Tango» spektakel.


DAG 17 : BUENOS AIRES – MADRID
Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.


DAG 18 : MADRID – BRUSSEL
Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel


STANDAARD HOTELS
Buenos Aires : Two*** - El Calafate : Cauquennes de Nimez*** - Puerto Natales : Weskar*** - Ushuaia : Campanilla*** - Iguazu : Posada 21 Oranges

SUPERIEURE HOTELS

Buenos Aires : Legado Mitico**** - El Calafate : Kosten Aike**** - Puerto Natales : Altiplanico Sur**** - Ushuaia : Los Yamanas**** - Iguazu : Loi Suites Iguazu****+


INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten met Air Europa – de binnenlandse vluchten - de vermelde transfers – het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig – het ontbijt – de vermelde excursies in internationaal gezelschap - de 5d/4n cruise aan boord van de Stella of Ventus Australis in all inclusive formule - de haventaksen - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page