Brazilië Natuur

Référence BRANLINDNATUUR
€5.275
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS BRAZILIË (16 dagen / 14 nachten)

RIO DE JANEIRO - SUGARLOAF - CORCOVADO - IGUACU - CUIABA - PANTANAL - BRASILIA - MANAUS - CRUISE OP DE AMAZONE - SALVADOR DA BAHIA


Gewaarborgd vertrek elke dag met lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Deze
rondreis is de meest complete om een goed idee te krijgen van de natuurpracht van een land dat zo groot is als een heel continent. Beleef de magie van Rio de Janeiro met de beroemde Suikerbroodberg en de Corcovado (huivel met Christusbeeld), de stranden met tot de verbeelding sprekende namen als Copacabana en Ipanema. Verbaas u over het grandioze spektakel van de watervallen van Iguaçu. Ontdek de echte natuurpracht van het Pantanal met zijn fantastische fauna in het grootste moerasgebied ter wereld met een oppervlak van 230.000 km². Bezoek aan Brasilia, de futuristische hoofdstad. Ontdek de natuur van het amazonewoud zoals hij werkelijk is, aan boord van een charmant klein schip, als een voorsmaakje van het aardse paradijs. Een moment van unieke ontspanning ver van de moderne beschaving, een verademing, een terugkeer naar de bron! Ontspan u op de warme paradijselijke stranden van Salvador da Bahia in de prachtige Baai van Aller Heiligen.
DAG 1 : BRUSSEL – RIO DE JANEIRO
Vlucht met Tap naar Rio de Janeiro via Lissabon. Maaltijd aan boord. Aankomst in Rio. De “Cariocas”, de bewoners van deze betoverende stad, noemen haar “de prachtige stad”. Dankzij de schoonheid van deze stad, tussen de bergen en de oceaan, de pracht van stranden als Copacabana, Ipanema, Leblon, en de Braziliaanse sfeer is dit een exotische droombestemming. Onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel.


DAG 2 : RIO DE JANEIRO - SUIKERBROOD – CORCOVADO – STADSBEZOEK
‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho.Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Lunch in een typisch restaurant. In de namiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal en het Flamengo-park. Beklimming per kabellift naar de top van de Suikerbroodberg (395m).Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Vervolgens is er de ontdekking van de kerk van Nossa Senhora da Gloria do Outeiro, gebouwd in 1739. Daar niet ver vandaan bevind zich het aquaduct van Lapa van waaruit er een toeristische tram vertrekt richting de buurt van Santa Teresa. Bezoek aan de Paço Imperial van de 17de eeuw, het vroegere regeringspaleis van de Portugezen in Brazilië. Bezoek aan de kerk van de Candelaria van 1630 en het klooster van São Bento van 1617. Terugkeer naar het stadscentrum met zijn dagelijkse geanimeerde sfeer, de wijk van Cinelandia (zakenbuurt), en het gemeentelijke theater. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.


DAG 3 : RIO DE JANEIRO – TIJUCA & FAVELA JEEP TOUR
‘s Morgens vertrek met de Jeep richting het Tijucawoud, het laatste stukje regenwoud dat Rio vroeger volledig omringde. Men kan er een groot assortiment lokale fauna en flora ontdekken. Het woud wordt doorkruist door talrijke kleine riviertjes die eindigen in kleine watervalletjes. bezoek aan de favela Santa Marta, gelegen aan de rand van een heuvel met een prachtige uitzicht op de Corcovado. Wandeling door smalle wegens, om het dagelijks leven van de inwoners van Rio de ontdekken, zonder in een gevaarlijke omgeving te zijn. In deze favela werd een clip van Michael Jackson gamaakt, daarom kunnen we een stanbeeld van hem vinden op een van de pleinen van de favela. Terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag.


DAG 4 : RIO DE JANEIRO – IGUACU
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguaçu. Aankomst in Iguacu, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags, kunt U één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hartje van een tropisch paradijs.


DAG 5 : IGUACU
‘s Morgens overtocht via de Tancredo Neves-brug en een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Terugkeer naar het hotel in de vroege namiddag.Optie : Inscheping aan boord van een bootje met krachtige motoren en boottocht op de rivier om de watervallen van dichtbij te bewonderen ( toeslag van 75 € per persoon ).


DAG 6 : IGUACU – CUIABA – PANTANAL
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuiaba via Sao Paulo. Aankomst in Cuiaba, onthaal en transfer naar de Pantanal. Het Pantanal is het grootste Moerasgebied ter wereld met een oppervlakte van meer dan 230.000 km² over een lengte van 600km tussen Brazilië en Bolivia. Dit gigantisch oppervlak is het leefgebied van de grootse concentratie van fauna van het continent met 600 vogelsoorten, 200 soorten zoogdieren en 250 vissoorten. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Je kunt er de dieren trouwens ook veel beter observeren dan in het regenwoud omdat de vegetatie er niet zo dik is. Na het regenseizoen van oktober tot april, verzamelen de dieren zich op de kleine eilanden om aan het water te ontsnappen en maken zich zo zichtbaar voor de toeristen die in kleine boten circuleren. Verblijf er in een lodge en bezoek er verschillende «fazendas» of lokale boerderijen. Ontdek de meest miskende regio van Latijns Amerika! Intrek, avondmaal en overnachting in de lodge.


DAG 7 & 8 : PANTANAL
Het dagprogramma wordt bepaald in functie van de weersomstandigheden en het seizoen. Observatie van zoogdieren tijdens het droge seizoen en observatie van vogels tijdens het regenseizoen. Er worden verschillende vervoersmiddelen gebruikt om deze streek te ontdekken : te paard; met een terreinwagen die uitgerust is met een speciaal verhoog om de apen, valken, toekans, blauwe ara’s, koereigers enz. gade te slaan; met motorboten waarmee de waterfauna en flora ontdekt kan worden; of gewoon te voet om het woud te verkennen. De uitstappen verlopen altijd in het gezelschap van gespecialiseerde tweetalige gidsen (een bioloog en een dierenarts). De twee dagelijkse excursies evenals alle maaltijden zijn in het pakket inbegrepen. Overnachtingen in de lodge.


DAG 9 : PANTANAL – CUIABA – BRASILIA
Transfer naar de luchthaven van Cuiaba en vlucht naar Brasilia. Aankomst in Brasilia, onthaal en bezoek van de hoofdstad van Brazilië ingehuldigd in 1960 en gebouwd in de vorm van een vliegtuig. De regeringsgebouwen, ontworpen door architect Oscar Niemeyer, zijn aan de romp gelegen, de zakenwijken liggen op één vleugel en de residentiële wijk ligt op de andere vleugel. Bezoek o.a. van de kathedraal, de zakenwijken, de residentiële wijk, het paleis van de Macht, de Senaat en het Alvorada Paleis (Presidentiëel Paleis). Intrek en overnachting in het hotel.


DAG 10 : BRASILIA – MANAUS – CRUISE OP DE AMAZONE
‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Manaus. Onthaal en transfer naar de aanlegsteiger aan de oevers van de Amazone. Inschepen en voorstelling van de scheepsbemanning en de vaarroute. Tocht tegen de stroom in naar de Pagodao, een zijrivier van de Rio Negro. Na zonsondergang kunnen nachtdieren geobserveerd worden. Na het diner volgt een tochtje per kano.


DAG 11 : CRUISE OP DE AMAZONE
Ontbijt. Wandeling in het regenwoud onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. U kunt er de indrukwekkende flora bekijken en een bezoek brengen aan een familie “caboclo’s”, de plaatselijke bewoners. Lunch. Daarna wordt verder gevaren naar de Anvilhanas archipel. Bezoek aan het afgelegen dorpje Novo Airao. Diner. ’s Avonds volgt een korte excursie om kaaimannen en andere fauna te bekijken.


DAG 12 : CRUISE OP DE AMAZONE
Ontbijt. Er wordt verder gevaren naar Praia Grande of een ander wit zandstrand. Mogelijkheid om te zwemmen. Excursie per kano op het Acajatuba-meer waar u op piranha’s kunt vissen. Lunch. Naargelang de weersomstandigheden en de stand van het water wordt halt gehouden in Paricatuba, waar u kunt zien hoe op ambachtelijke wijze rubber wordt geoogst. Avondmaal.


DAG 13 : CRUISE OP DE AMAZONE – MANAUS – SALVADOR DA BAHIA
In de vroege ochtend maakt u een uitstap per kano op het January-meer om de vogels bij zonsopgang te kunnen observeren. Ontbijt. We varen verder tot aan de samenvloeiing van de Amazone en de Rio Negro. Ontscheping en transfer naar de luchthaven van Manaus. Vlucht naar Salvador da Bahia. Aankomst in Salvador, onthaal, transfer en intrek in het hotel.


DAG 14 : SALVADOR DA BAHIA
‘s Morgens geleid bezoek aan de hoofdstad van de stad Bahia, eerste hoofdstad van Brazilië. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtstreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van «Sao Francisco» die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de «Pelourinho» gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Francisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag.


DAG 15 : SALVADOR DA BAHIA – LISSABON
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.


DAG 16 : LISSABON – BRUSSEL
Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.


STANDAARD HOTELS :
Rio de Janeiro : Augusto's Copacabana*** - Iguaçu : San Martin*** - Pantanal : Pousada do Rio Mutum - Brasilia : Saint Paul*** - Amazone : Amazon Clipper Cruise - Salvador da Bahia : Pousada do Pilar***

SUPERIEURE HOTELS :
Rio de Janeiro : Windsor Excelsior Copacabana**** - Iguaçu : Wish**** - Pantanal : Pousada do Rio Mutum - Brasilia : Manhattan Plaza**** - Amazone : Amazon Clipper Premium Cruise - Salvador da Bahia : Casa do Amarelindo****

1ste CATEGORIE HOTELS :
Rio de Janeiro : Belmond Copacabana Palace***** - Iguaçu : Belmond Das Cataratas***** - Pantanal : Pousada do Rio Mutum - Brasilia : Windsor Plaza**** (suite) - Amazone : Amazon Clipper Premium Cruise - Salvador da Bahia : Fasano*****

INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten met Tap Portugal – de binnenlandse vluchten - de vermelde transfers – het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig – het ontbijt – de vermelde maaltijden (vol pension in Panatanal en tijdens de cruise) - de vermelde excursies in internationaal gezelschap - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard