top of page

Colombia, Amazing Colombia

COLNLINDAMAZING
€6.550
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS COLOMBIA (20 dagen / 18 nachten)


Bogota - Zipaquira - Villa de Leyva - Lagune van Guatavita - Neiva - San Agustin - Alto los Idolos - Alto las Piedras - La Chaquira - Tatacoa woestijn - Armenia - Cocoravallei - Pereira - Medellin - Guatapé - El Peñol - Tayrona Nationaal Park - Cartagena - Islas del Rosario

Gewaarborgd vertrek elke dag met privé gids (minimum 2 deelnemers)

Colombia, dat ook wel beschouwd kan worden als de toegangspoort tot Latijns-Amerika, heeft een strategische ligging die aan de rijkdom aan biodiversiteit, regio's en cultuur bij draagt. Dit is onze meest complete rondreis van deze prachtige bestemming. De in het Franse begeleide rondreis neemt u mee op ontdekking naar de hoofdstad, Bogota. Maar verder ontdekt u ook de belangrijkste sites die zich op slechts enkele kilometers van de hoofdstad bevinden, Zipaquira met zijn ondergrondse kathedraal, gelegen in de zoutmijnen en Guatavita met zijn bekende Guatavita Lagune, het heilige meer van de Muisca Indianen en bakermat van de mythe van Eldorado. Vervolgens gaat u richting de koffieregio. Hier leert u ook hoe u koffie kan plukken en hoe heel het transformatieproces in werking gaat. Zonder de precolumbiaanse site te vergeten van San Agustin. Vervolgens passeert deze rondreis in Cartagena dat door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid geklasseerd werd en het Nationaal Park Tayrona en omgeven door een bijzonder rif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap.

DAG 1 : BRUSSEL - AMSTERDAM - BOGOTA
Vlucht van Brussel naar Bogota via Amsterdam. Aankomst te Bogota, onthaal door onze gids en privé-transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel.


DAG 2 : BOGOTA
Bezoek aan Bogota - 1/2 dag - privé
Vertrek richting de koloniale regio van Candelaria met onderweg een fotostop. Bezoek aan de kathedraal, aan het nationale capitool, aan het paleis van Cardenalicio, aan de koloniale kerk van de Sagrario, aan het huis van Florero, aan het justitiepaleis en aan het gemeentehuis. Bezoek aan het museum Botero waar men de schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia kan aanschouwen. Vervolgens richting het bekende goud museum, waar zich de grootste collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld bevindt. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 3 : BOGOTA - ZIPAQUIRA - VILLA DE LEYVA
Bezoek aan Zipaquira en transfer naar Villa de Leyva - 1 dag - privé
Vertrek in noordelijke richting om een bezoek te brengen aan Zipaquirá waar we de bekende ondergrondse kathedraal bezoeken die in de belangrijkste zoutmijn van het land gevestigd is. Vervolgens rijdt u verder richting Villa de Leyva. De ongelijke en met kinderkopjes belegde straten, de witte huizen, het immense Plaza Mayor. En dan wordt het plaatsje ook nog eens omringd door bergen. Dit koloniale dorp heeft ongetwijfeld een aantrekkingskracht op je. De stad werd in de zestiende eeuw gesticht door de Spanjaarden en was destijds een populaire bestemming voor Spaanse rijke en zelfs koninklijke families om op te laden en te ontspannen. Het is dus zeker de moeite waard om te ontdekken wat hen naar deze plek trok. Overnachting in het hotel.


DAG 4 : VILLA DE LEYVA - LAGUNE VAN GUATAVITA - BOGOTA
Ontdekking van Villa de Leyva & de lagune van Guatavita - 1 dag - privé
Op de terugweg naar Bogota bezoekt u nog het prachtige klooster van Ecce Huomo en de lagune van Guatavita. Het is hier dat de Muiscas hun meeste bekende ritueel van hun geloof vieren. Ze bedekken de stamleider met een goud poeder en brengen hem op een vlot naar het midden van het meer. Hier neemt hij een bad waardoor het goude poeder oplost in het water, dit symboliseert de opoffering voor de goden. Ongeveer een uur wandelen we rond het meer om zo de oorsprong van de legende van El Dorado te ontdekken. Terugkeer naar Bogota op het einde van de namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 5 : BOGOTA - NEIVA - SAN AGUSTIN
Privé-transfer naar de luchthaven. Vlucht van Bogota naar Neiva. Privé-transfer van de luchthaven van Neiva via een lange weg naar San Agustin. Overnachting in het hotel.


DAG 6 : SAN AGUSTIN - ALTO LOS IDOLOS - ALTO LAS PIEDRAS - LA CHAQUIRA - SAN AGUSTIN
Bezoek aan de sites van Alto los Idolos en Alto las Piedras - 1 dag - privé
Bezoek aan de belangrijkste archeologische sites van San Agustin, Alto Los Idolos en Alto Las Piedras. Vijfduizend jaar geleden woonden er twee primitieve stammen in de aangrenzende valleien van de rivieren Magdalena en Cauca, en ter hoogte van San Augustin kwamen die stammen samen om handel te drijven, en hun doden te begraven. U vindt hier nog zeker 500 tombes en beelden, waarvan de hoogste zo'n zeven meter hoog is. De beelden stellen soms monsters, en soms realistische dieren zoals adelaars, kikkers en jaguars voor.... Vervolgens bezoeken we de mooie watervallen van Bordondes en el Mortiño om te eindigen met een unieke site met prachtige petrogliefen aan de rand van een canyon in la Chaquira. Overnachting in het hotel.


DAG 7 : SAN AGUSTIN
Bezoek aan de archeologische park van San Agustin - 1/2 dag - privé
Bezoek aan de regio van San Agustin, het belangrijkste archeologische gebied van Colombia. Vijfduizend jaar geleden woonden er twee primitieve stammen in de aangrenzende valleien van de rivieren Magdalena en Cauca, en ter hoogte van San Augustin kwamen die stammen samen om handel te drijven, en hun doden te begraven. U vindt hier nog zeker 500 tombes en beelden, waarvan de hoogste zo'n zeven meter hoog is. De beelden stellen soms monsters, en soms realistische dieren zoals adelaars, kikkers en jaguars voor....
Bezoek aan de site van La Chaquira - 1/2 dag - privé
Bezoek aan de regio van San Agustin, het belangrijkste archeologische gebied van Colombia. Vertrek naar de minder bezochte maar daarom zeker niet minder interessante site van La Chaquira. Hier vindt u enkele prachtige petrogliefen, in de rotsen gehouwen en dit recht tegenover een prachtige diepe canyon. Overnachting in het hotel.


DAG 8 : SAN AGUSTIN - TATACOAWOESTIJN - NEIVA
Privé-transfer naar Neiva via een lange weg vanuit San Agustin met onderweg een bezoek aan de Tatacoawoestijn , een spectaculair woestijngebied met vele verschillende cactussoorten en rotsformaties. Dit gebied herbergt ook enkele interressante fossielen en is zeer geprezen bij de paleontologen en geologen. Overnachting in het hotel.


DAG 9 : NEIVA - ARMENIA
Privétransfer van Neiva over land naar de koffiedriehoek. Vroeg vertrek voor een reis van 290 km en +/- 5:30 over weg 45 via Villavieja, El Espinal en Ibague richting Armenië.
Ontdekking van de hacienda San Alberto - 1/2 dag - privé
Vertrek richting de hacienda San Alberto. Bezoek aan de hacienda die omgeven is door koffieplantages en waar u leert hoe u koffie kan plukken en hoe het transformatieproces in werking gaat. Een degustatie is inbegrepen. Verder leert u ook hoe u de beste koffie kan kiezen. Overnachting in het hotel.


DAG 10 : ARMENIA - COCORAVALLEI - ARMENIA
Ontdekking van Filandia en de Cocoravallei - 1 dag - privé
Vertrek het dorp Filandia om kennis te maken met het alledaagse leven en de typische architectuur van de koffiestreek. Vervolgens gaan we verder richting de vallei van Cocora die deel uitmaakt van het natuurreservaat, Acaime. Hier vinden we de prachtige palmbomen van was, deze zijn de nationale bomen van Colombia. Mogelijkheid om er een mooie wandeling te maken voor de liefhebbers. Overnachting in het hotel.


DAG 11 : ARMENIA - PEREIRA - MEDELLIN
Transfer naar de luchthaven van Pereira. Vlucht van Pereira naar Medellin. Aankomst te Medellin, onthaal door onze gids en privé-transfer naar het hotel.
Stadsbezoek / Social Transformation - 1/2 dag - privé
Deze excursie begint met de metrocable, een kabelbaan die het centrum van de stad verbindt met de afgelegen wijken van Medellin, tot aan het Parque Arvi. Bezoek aan de wijk Arvi en een lokale typische markt vooraleer verder te gaan met de metrocable boven de wijk, Santo Domingo Savio, die ten tijde van Pablo Escobar één van de gevaarlijkste van de stad was tot aan de Comuna 13, een vroegere sloppenwijk van de stad die nu bekend is voor zijn street art. Terugkeer naar het centrum van deze bruisende en moderne stad, waar de lokale bevolking, de Paisas, de laatste modetrends op de voet volgen. Bezoek aan de voornaamste bezienswaardigheden van het centrum met de standbeelden van Boterio, la plazoleta en het museum van Antioquia. Overnachting in het hotel.


DAG 12 : MEDELLIN - GUATAPÉ MEER - EL PEÑOL - MEDELLIN
Ontdekking van het Guatapé meer & El Peñol - 1 dag - privé
Vertrek naar Guatapé meer en de rots van el Peñol. Guatapé is ongetwijfeld het meest kleurrijke dorp in Colombia. Het dorp is gelegen aan een meer dat is ontstaan doordat er in de buurt een stuwdam werd gebouwd. De naam betekent Land van Stenen en Water in de lokale, Quechua taal. Veel noemenswaardige bezienswaardigheden zijn er niet in Guatapé, maar een wandeling door het centrum zal niet teleurstellen. Vergeet niet binnen te kijken bij de prachtige Iglesia de Nuestra Señora del Carmen.Enkele kilometers ten westen van Guatapé vind je La Piedra, Spaans voor De Rots. Wanneer je vanaf Medellín naar Guatapé reist passeer je deze immense steen en ook vanaf het dorp is de steen vanaf bijna iedere straathoek te zien. Het is mogelijk om deze 200 meter hoge rots te beklimmen. Na maar liefst 740 treden sta je op de top, maar dan word je wel beloond met prachtige panorama's over de lagune, de heuvels en Guatapé. Overnachting in het hotel.


DAG 13 : MEDELLIN - TAYRONA NATIONAAL PARK
Privé-transfer naar de luchthaven. Vlucht van Medellin naar Santa Marta. Transfer naar de regio rond het nationale park Tayrona. Overnachting in het hotel.


DAG 14 : TAYRONA NATIONAAL PARK
Trekking in het nationale park van Tayrona - 1 dag - privé
Vertrek tot aan het nationale park van Tayrona. Dit park bestaat met name uit kustlijn en ongerepte jungle, af en toe onderbroken door de meest idyllische baaien, omringd door kokospalmen. Het grootste gedeelte van de tijd loopt u door de jungle of langs de kust. In dit gebied woonde de Tayrona-stam, her en der zijn er nog overblijfselen van hun cultuur in het park te zien . U maakt een mooie wandeling door het woud op zoek naar de plaatselijke fauna en flora en kunt onderweg ook een koguihuisje tegenkomen om toe tekomen bij de ruines van de oude Tayronastad pueblito. Bezoek aan nederzetting vooraleer verder te wandelen langs een precolombiaans pad naar de kust waar u nog wat vrije tijd krijgt. Overnachting in het hotel.


DAG 15 (13/05) : TAYRONA NATIONAAL PARK
Vrije dag. Overnachting in het hotel.


DAG 16 : TAYRONA NATIONAAL PARK - CARTAGENA
Privé-transfer langs de Caraibische kust via de steden van Baranquilla en Santa Marta, naar Cartagena. Overnachting in het hotel.


DAG 17 : CARTAGENA
Wandeling in Cartagena - 1/2 dag - privé
Wandeling met gids door het hart van de koloniale stad van cartagena. U passeert langs de « Parque Bolivar », omringd door bomen en 4 fonteinen met in het midden het standbeeld van Simon Bolivar « El Libertador ». Rond dit park zult u het goudmuseum zien « Museo del Oro », waar men meer te weten komt over de precolombiaanse geschiedenis van het land en het paleis van de Inquisitie, herkenbaar aan haar toegangspoort in barokstijl. In dit paleis werden de «vijanden» van de katholieke kerk opgesloten en gefolterd. De wandeling gaat verder naar de kerk van Santo Domingo, de kathedraal en het museum van de stadwallen. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 18 : CARTAGENA - ROSARIO EILANDEN - CARTAGENA
Excursie naar de Rosario eilanden - 1 dag met lunch - privé
Transfer naar het toeristische dok waar we vervolgens inschepen op de motorboot. Vertrek richting de Rosario eilanden die zich op 1:30 uur ten zuiden van de Cartagena baai bevinden. Deze eilanden zijn verklaard tot Nationale Park en zijn omgeven door een bijzonder koraalrif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water. Deze vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap. Hier heeft u de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of simpelweg een siësta te houden in een hangmat. Middagmaal. Terugkeer naar Cartagena. .Overnachting in het hotel.


DAG 19 : CARTAGENA - AMSTERDAM
Privé-transfer naar de luchthaven van Cartagena. Vlucht van Cartagena naar Brussel via Amsterdam. Overnachting aan boord.


DAG 20 : AMSTERDAM - BRUSSEL
Aankomst te Amsterdam en aansluitende vlucht naar Brussel.


STANDAARD HOTELS
Bogota : Casa Deco*** - Villa de Leyva : Casa del Arbol***+ - San Agustin : Monasterio de San Agustin*** - Neiva : GHL Style*** - Armenia : Hacienda Combia*** - Medellin : Poblado Alejandria*** - Tayrona : Gitana del Mar*** (vol pension) - Cartagena : Don Pedro de Heredia***

SUPERIEURE HOTELS
Bogota : The Orchids**** - Villa de Leyva : Casa del Arbol*** - San Agustin : Monasterio de San Agustin*** - Neiva : GHL Style*** - Armenia : Hacienda Bambusa**** - Medellin : Park 10***+ - Tayrona : Villa Maria*** - Cartagena : Casa Pestagua****

INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten met KLM – de binnenlandse vluchten - de vermelde transfers – het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig – het ontbijt – de vermelde maaltijden - de vermelde excursies in privé - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS :
de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page