top of page

Costa Rica, Magische Wereld van Costa Rica

COSNLGRPMAGISCHE
€4.985
En stock
1
Détails du produit

BEGELEIDE RONDREIS COSTA RICA (16 dagen / 14 nachten)

San José - Doka - Monteverde - Arenal - Tortuguero - Cerro de la Muerte - San Gerardo de Dota - Rio Sierpe - Drake Bay - N.P. Corcovado - Manuel Antonio - N.P. Carara - Rio Tarcoles


Gewaarborgd vertrek op vaste data met een franstalige reisbegeleider (minimum 2 deelnemers - maximum 15 deelnemers)


Onze meest complete rondreis in Costa Rica met een franstalige reisbegeleider in een kleine groep. Deze rondreis combineert het Nationale Park van Tortuguero, bekend als het amazonegebied van Costa Rica, de regio van de Arenal vulkaan met ziijn bijna perfekte conische vorm, het nevelwoud van Monteverde, het Nationale Park van Manuel Antonio met zijn unieke stranden gelegen aan de stille oceaan en het Nationale Park van Corcovado, bekend als één van de meest ongerepte delen van Centraal Amerika en één van de beste plaatsen om fauna en flora te observeren. De reis eindigt tenslotte in San Gerado de Dota, bekend als één van de beste plaatsen om de iconische Quetzalvogel te kunnen spotten !
DAG 1 : BRUSSEL - PARIJS - SAN JOSÉ
Trein Brussel - Parijs. Vlucht van Parijs naar San José. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Avondmaal in het hotel.


DAG 2 : SAN JOSE - DOKA KOFFIEPLANTAGE - MONTEVERDE
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Doka koffieplantage, waar we een volledige rondleiding krijgen. Hier maken we kennis met de diverse fases en processen van de koffieproductie in Costa Rica, op de plantage, de fabriek en in de koffiebranderij. Op het einde van het bezoek genieten we van uitgebreid lunchbuffet, een eerste kennismaking met de traditionele Costa Ricaanse keuken. In de namiddag wordt de weg verdergezet richting de regio van Monteverde, langsheen een panoramische route waarbij enkele aangename pauzes ingelast worden. Overnachting en diner in een gemoedelijk charmant verblijf (ecolodge).


DAG 3 : MONTEVERDE
Ontbijt in de lodge, gevolgd door een verkenning van het biologisch reservaat van Santa Elena, gelegen in het nevelwoud Monteverde. Het reservaat in het Tilaran gebergte bestaat uit acht verschillende ecologische zones; ze is de habitat van meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren, 400 vogel- en 1500 plantensoorten. Wandeling met uitleg en de nodige fotomomenten langsheen de natuurlijke wandelwegen in het gezelschap van een natuurgids. De lunch wordt opgediend in een typisch streekrestaurant. Avontuurlijke namiddag met een canopytour tussen de boomtopen van het nevelwoud via kabelbanen en hangbruggen in het befaamde Selvatura park OF u kiest voor een parcours langsheen de wandelpaden en hangbruggen van het Selvatura reservaat (activiteit naar keuze). Diner in een gezellig streekrestaurant en overnachting in een ecolodge te midden van het nevelwoud.


DAG 4 : MONTEVERDE - ARENAL
Na het ontbijt in de ecolodge vervolgen we onze route doorheen het rustieke landschap van de Cordillera van Tilaran richting de streek van de Arenal vulkaan. Onderweg bezoeken we een kleinschalige goudwinningsoperatie en houden we halt voor een koffiepauze in een charmant restaurant in het voorgebergte dat ons een mooi panorama biedt op het meer en de regio. In de namiddag aankomst in het charmehotel aan de rand van de vulkaan, waar ook het diner wordt geserveerd. Ontspanningsmogelijkheden aan het zwembad en in de tuinen van het hotel of een observatiewandeling met de gids. ‘s Avonds diner in het hotel.


DAG 5 : ARENAL
Ontbijt in het hotel. Vertrek richting het National Park van de Arenal vulkaan voor een ochtendlijke ontdekking op de berghellingen van de Arenal. In het park leiden de wandelpaden ons tot vlakbij de krater van de actieve vulkaan. Aan de ingang van het park, richting het oosten, leiden twee wegen ons doorheen een jong woud voorbij enkele oude lavaformaties van vroegere uitbarstingen tot bij een mirador waar we een mooi zicht krijgen op de oude lavastromen. Typische lunch in een kleine estancia. Vervolgens een begeleid bezoek van een cacaoplantage in de streek waar we alles te weten komen over de geschiedenis van één van ’s werelds meest verleidelijke lekkernijen: chocolade! Terugkeer naar het hotel voor vrije tijd en ontspanning. ’s Avonds diner in het hotel.

OPTIONEEL, een bezoek aan de thermen van Ecotermales, waar u heerlijk kunt ontspannen te midden van de natuur. De vier zwembaden worden op verschillende temperaturen gehouden waardoor bezoekers warm en koud kunnen afwisselen. Het is heerlijk genieten in dit prachtige natuurlijke kader (ong. 30USD/pers.).


DAG 6 : ARENAL - TORTUGUERO
Vertrek ‘s morgens vroeg voor een transfer richting Guapiles en het restaurant Rio Danta waar het ontbijt geserveerd wordt in een betoverende omgeving met zicht op de Danta rivier en de omringende tuinen. Transfer richting de private aanlegsteiger van La Pavona. Inscheping voor een transfer met snelle boot op de waterwegen richting Tortuguero met onderweg enkele pauzes voor de observatie van fauna. Aankomst in de Mawamba Lodge en lunch in het restaurant. In de namiddag staat er op het programma een bezoek met gids aan het dorp Tortuguero dat zich op een zandbank in de Caraïbische zee situeert en gescheiden wordt van het continent door de rivier Tortuguero. Het bezoek eindigt met een wandeling langs het strand tot aan de lodge. Diner in de lodge.


DAG 7 : TORTUGUERO
Bij het ochtendgloren, rond 6u00, afspraak in het salon voor een koffietje vooraleer we met de gids vertrekken voor een excursie per boot op de kanalen om de rijkelijke flora en fauna van de streek te observeren. Het National Park van Tortuguero ligt in een laaggelegen gebied van de Caraïben, begrensd door de oceaan, een regio met de meeste neerslag in het ganse land (meer dan 6 meter neerslag per jaar); het zijn de bepalende factoren voor dit bioklimaat. De regio is gekend voor haar uitbundig vogelleven en de stranden waar schildpadden komen nesten, met name de groene zeeschildpad van juni tot november, de karetschildpad van april tot september en de lederschildpad van maart tot juli. Terugkeer naar het hotel voor het ontbijt. Daarna vertrekken we langsheen de natuurlijke wandelpaden van de lodge om het rijke leven in de lucht en op de grond te observeren in het gezelschap van de natuurgids. Ontspanningsmoment voor het middagmaal in de lodge. In de namiddag gaan we met een andere bootexcursie op ontdekking van de rijke natuur in de regio. Terugkeer in de namiddag en tijd voor ontspanning. Diner in de lodge.


DAG 8 : TORTUGUERO - SAN JOSE
Ontbijt in de logde, gevolgd door een verplaatsing per boot richting de aanlegsteiger van La Pavona. Transfer in privébus richting San José. Onderweg houden we halt in Guapiles voor het middagmaal in buffetvorm in restaurant Rio Danta. Aankomst in San Jose omstreeks 16u00/17u00. ‘s Avonds diner in het hotel.


DAG 9 : IRAZU VULKAAN - CERRO DE LA MUERTE - SAN GERARDO DE DOTA
Ontbijt in het hotel. Ochtendlijk vertrek richting de Irazu vulkaan, met zijn 3432 meter de hoogste piek van Costa Rica. De hoofdkrater valt op door het groenblauwe kratermeer. Ondanks een lange geschiedenis van uitbarstingen is de vulkaan nog steeds actief. De beschermde zone die we bezoeken toont ons enkele opvallende geologische verschijnselen. We genieten van het middagmaal in een typisch streekrestaurant en vervolgen de weg naar de hoogste toppen van het land in de Cordillera van Talamanca, een prachtige regio op zo’n 2 tot 3000 meter hoogte gelegen tussen de Caraïbische en de Pacifische Oceaan. Daarna volgt een kleine afdaling doorheen de Dota vallei waar de begroeiing en het klimaat geleidelijk aan veranderen tot aan het Trogon reservaat, een buitengewone biotoop. Het klimaat waarmee we hier kennismaken is een fris jungleklimaat waar gigantische bamboestammen, korstmossen en boomvarens weelderig groeien. Aankomst in de charmante ecolodge Trogon Lodge. Wandeling langsheen de wandelpaden in de omgeving en observatie van de typische fauna en flora. ‘s Avonds diner in het hotel.


DAG 10 : SAN GERARDO DE DOTA
Tijdens een ochtendlijke verkenning op de wandelwegen van het pension observeren we het uitbundige en gevarieerde vogelleven! Rijkelijk ontbijt in de lodge gevolgd door ontspanning of een begeleide wandeling. Vervolgens neemt de gids ons mee op een zoektocht naar de mythische quetzal. Deze regio biedt namelijk de beste observatie mogelijkheden van het ganse land. ‘s Avonds diner in het hotel.


DAG 11 : SAN GERARDO DE DOTA - RIO SIERPE – DRAKE BAY
Ontbijt in het hotel. Na de afdaling van de Cordillera van Talamanca in zuidelijk richting langsheen de bergpas van Cerro de la Muerte, waar we genieten van enkele mooie uitzichten, vervolgen we de weg richting het dorp Sierpe. Van hieruit varen we richting Bahia Drake via de Sierpe rivier en doorkruisen we een mangrove die ons haar uitzonderlijke waterleven laat observeren. Verblijf van twee nachten in een landelijk charme pension in de regio Bahia Drake, nabij het strand en het National Park Corcovado, dat het mooiste tropische woud aan de Pacifische kant van Centraal-Amerika herbergt. De maaltijden tijdens het verblijf worden in de lodge opgediend, met uitzondering van de middagmalen in picknick-vorm tijdens de excursies en uitstappen. Vrije namiddag. Ontspanning aan het strand en/of in de lodge of wandeltocht met uw gids.


DAG 12 : DRAKE BAY – NATIONAAL PARK CORCOVADO
Ontbijt. Transfer per boot naar Sirena, gelegen te midden van het National Park Corcovado. Door de uitgestrektheid, geografische ligging en omvang heeft het park een immens grote biodiversiteit en herbergt ze talrijke diersoorten waarvan enkele (tot voor kort) met uitsterven bedreigd worden. Verkenning te voet vanaf het Sirena kamp voor observering van de fauna met enkele fotografiemomenten. Middagmaal in picknick-vorm en terugkeer per boot richting Drake Bay. Vrije namiddag in de baai van Drake. Heerlijk ontspannen op het strand of ga op ontdekking van de omgeving tijdens een korte wandeling. Diner in de lodge.


DAG 13 : DRAKE BAY - MANUEL ANTONIO
Ontbijt in de lodge en terugreis met de boot op de Sierpe rivier naar het gelijknamige dorp waar de chauffeur en minibus op ons wachten. Na een korte stop in Sierpe vervolgen we onze weg richting het National Park Manuel Antonio, verder in het noordwesten langs de Pacifische kust. Na een lunch in een typisch streekrestaurant, beginnen we onze verkenningstocht in de wildernis van het nationale park met de gids. We maken er kennis met luidruchtige bewoners zoals de kapucijnaap, de brulaap en het grijsgroen doodhoofdaapje. Het Manuel Antonio National Park is met zijn ligging langsheen de Pacifische kust, riviermonding, mangroves, een lagune, prachtige stranden en meerdere wandelpaden één van de mooiste parken van het land. Een gebied van 638 hectare land en 55 000 hectare water dat bruist van diversiteit. Tijdens de namiddag zetten we onze tocht verder (ong. 45 min.) langsheen de kust richting het National Park van Carara. Aankomst in een charmant en aangenaam hotel gelegen aan het strand en met zwembad. Diner in het hotel.


DAG 14 ; NATIONAL PARK CARARA - RIO TARCOLES
Ontbijt gevolgd door een transfer richting het National Park van Carara, een overgangszone met een ongezien bioklimaat dat ze te danken heeft aan haar ligging tussen de droge regio’s van de noord-Pacifische kant en de vochtigere zuidelijke regio’s. Het is een ontmoetingsplaats geworden voor de diersoorten van deze twee microklimaten. In de voormiddag vertrekken we op ontdekkingscruise (ongeveer 2 uur) op de rustige wateren van mondingen van de Guacalillo en de Tarcoles rivier op zoek naar de fauna die hier leeft. Uiteraard het moment bij uitstek om de krokodillen (hier leeft immers één van ‘s werelds belangrijkste kolonies) te observeren en te fotograferen, alsook de typische geelvleugelara. De lunch wordt opgediend na de cruise in een lokaal restaurant nabij de rivier en de brug (waar we de imposante krokodillen kunnen bewonderen, die liggen te zonnebaden op de oevers). In de namiddag kunnen reizigers die dat wensen terugkeren naar het hotel voor wat ontspanning aan het zwembad of op het strand. De anderen vertrekken met de gids op ontdekking van het Carara National Park. Dit immense park strekt zich uit over een oppervlakte van 5242 hectare en wordt begrensd door de Pan-American Highway en de Rio Tarcoles. Het park beschermt een woud met de hoogste diversiteit aan planten en bomen ter wereld. ‘s Avonds diner in het hotel.


DAG 15 : TARCOLES - SAN JOSE - PARIJS
Ontbijt. Terugreis richting San José en vlucht naar Parijs. Maaltijden en overnachting aan boord.


DAG 16 : PARIJS - BRUSSEL
Aankomst te Parijs. Trein naar Brussel.


OPGELET : Op Sommige vertrekdata kan de reis worden omgedraaid. Het blijft intrinsiek hetzelfde programma met dezelfde gebieden, diensten, tarieven en voorwaarden, behalve dat de volgorde verandert. De eerste week wordt dan omgewisseld met de tweede week. Deze vertrekken hebben een (*) naast de vertrekdatum


DE HOTELS : SAN JOSÉ : Wyndham Herradura*** - MONTEVERDE : Montaña Monteverde*** - ARENAL : Miradas Arenal*** - TORTUGUERO : Laguna Lodge*** - CERRO DE LA MUERTE : Cedrela Ecolodge - DRAKE BAY : charme b&b - JACO / CARARA : Puna Leona***


INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten met Air France - de vermelde transfers – het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig – het ontbijt – vol pension (van ontbijt van dag 2 tot ontbijt van dag 15) - de vermelde excursies begeleid door een franstallige gids - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page