top of page

Costa Rica, Viva Costa Rica

COSNLGRPVIVA
€3.725
En stock
1
Détails du produit

BEGELEIDE RONDREIS COSTA RICA (12 dagen / 10 nachten)

San José - Volcan Irazu - Tortuguero - Sarapiqui - Arenal - Monteverde - Rincon de la Vieja - Verlenging Playa Tamarindo / Playa Tambor


Gewaarborgd vertrek op vaste data met franstallige begeleider (minimum 2 deelnemers - maximum 14 deelnemers)

Deze rondreis met Franstalige gids-begeleider biedt u verscheidene excursies aan naargelang uw persoonlijke wensen, flexibel en zonder extra kosten. U bezoekt San José en de Centrale Vallei, gaat op ontdekking naar de verschillende jungles zoals Tortuguero, ook wel bekend als het Amazonegebied van Costa Rica, Monteverde, Rincon de la Vieja en drie actieve vulkanen (nl. Irazu, Arenal en Rincon de la Vieja). U krijgt de kans om de lokale bevolking en verschillende culturen te leren kennen (Casona Rio Fortuna, inheemse cultuur in het goudmuseum) of om op avontuur te gaan door deel te nemen aan de sportieve activiteiten. Mogelijkheid om de rondreis te verlengen aan het strand.

DAG 1 : BRUSSEL – FRANKFURT – SAN JOSE
Vlucht van Brussel naar San José via Frankfurt. Aankomst in San José, ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Interk in het hotel Radisson Costa Rica*****.


DAG 2 : SAN JOSE - CENTRALE VALLEI – SAN JOSE
Ontbijt. Bezoek aan de Irazuvulkaan. De Irazú-vulkaan is met 3432 meter boven de zeespiegel de hoogste vulkaan van Costa Rica. Op de top van de vulkaan zie je de verschillende kraters en de atypische natuurlijke kleur van de lagune. De omgeving van de krater kenmerkt een lage vegetatie, waar je diverse diersoorten (zoals hagedissen en vogels) kan waarnemen. Maaltijd.

U heeft in de namiddag de keuze om op 2 verschillende manieren de Centrale Vallei te verkennen :

ONTDEKKING :
Goudmuseum. Terugkeer naar San José om het Goudmuseum te bezoeken, gelegen in de kelders van Plaza de la Culture, en dat een zeker onderdeel vormde van de mooiste en rijkste collecties in Latijns-Amerika. De keuze uit meer dan 650 gepresenteerde stukken, dompel je onder in pre-Columbiaanse tijden in contact met de Indiaanse volkeren die in dit gebied leefden. Korte wandeling in het stadscentrum en de winkelstraten voordat u naar het hotel vertrekt. Excursie met Franstalige gids. Afhankelijk van de openingsdagen is het mogelijk dat je het Goudmuseum vervangt wordt met het Jade Museum.

OF

AVONTUUR
Stadsfietstocht. Fietstocht in de hoofdstad, die in 2018 fietspaden opende! Tijdens deze reis door de historische wijken ontdekt u de gebouwen en oude huizen die de hoofdstad hebben gesmeed, waarvan sommige tot het architectonisch erfgoed behoren en de heterogene evolutie van de Latijnse hoofdsteden volgen. Een paar stops in de parken zullen deze ontdekking van de stad versterken. Excursie in individuele groepen met Engels-Spaanstalige gids.

Avondmaal en overnachting in het hotel Radisson Costa Rica*****.


DAG 3 : SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3u rijden, 1u30 boot)
Ontbijt. Vroeg vertrek met de gids richting Tortuguero. Tocht door de indrukwekkende tropische jungle van Braulio Carrillo. Ontbijt tijdens de tocht, die voortgezet wordt tot in Caño Blanco. Inscheping en oversteek naar Tortuguero en vervolgens maaltijd in de lodge. ‘s Namiddags vertrekt de boot voor een tocht door het dorp. Bezoek aan een klein informatiecentrum van de STC (Sea Turtle Conservancy) waar u de mogelijkheid heeft een schilpad te sponsoren en zo hun behoudsprogramma’s financieel te steunen. Terugkeer naar het hotel voor een vrij moment. Avondmaal en overnachting in de Laguna Lodge.


DAG 4 : TORTUGUERO
Ontbijt. Boottocht op de kanalen van het nationale park, langs de oevers kan je apen, kaaimannen en verschillende tropische vogelsoorten spotten. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd om zich even te ontspannen aan de lodge of om een mooie wandeling te maken op de paden rond de lodge. ‘s Avonds heeft u nog een een wandeling op het reservaat van de lodge zelf. Avondmaal en overnachting in de Laguna lodge. Optioneel : van juli tot september is het broedseizoen van de waterschildpadden op de stranden van Tortuguero. De lodge biedt dan ook nachtelijke excursies aan om de broedactiviteiten ervan te gaan observeren (ongeveer 30 USD/persoon).


DAG 5 : TORTUGUERO - ARENAL (1u30 boot, 5u rijden)
Ontbijt. Vertrek per boot langs het kanaal van Tortuguero, en vervolgens transfer naar Arenal. Maaltijd onderweg. Onderweg houdt u halte in Sarapiqui, een agrarische regio in het noorden van het land waar u een landbouwbedrijf, dat ananas en palmharten teelt, bezoekt. Wanneer u de kleine stad van La Fortuna nadert, zal u een kleine omweg maken om de leguanen te bewonderen die aan de oevers van de rivier San Carlos wonen. Aankomst in Arenal, intrek in het hotel Arenal Montechiari***. Avondmaal en overnachting aan de voet van de vulkaan.


DAG 6 : DE ARENALVULKAAN
Ontbijt. Vertrek naar Casona Rio Fortuna, een typisch houten huis zoals de vroegere boerderijen met een prachtig zicht op de vulkaan Arenal en de rivier La Fortuna. Ontdekking van de Costa Ricaanse tradities op het platteland, meer bepaald de suikerrietteelt ; vervolgens heeft u ontmoeting met scholieren voor een presentatie van folkloristische dansen, alsook een culturele uitwisseling met een familie landbouwers uit de streek. Met de hulp van de kokkinnen van de lokale gemeenschap zult een traditioneel gerecht helpen klaarmaken, nl. : El casado. Middagmaal. Na het middagmaal, excursie naar keuze.


AVONTUUR
Zipline tour : Aankomst aan het startpunt van uw avontuur tussen de boomtoppen. Afstelling van het materiaal en veiligheidsinstructies gegeven door de gidsen (Engels en Spaans). Het gevoel om zoals een aap tussen de bomen te slingeren via een systeem van 15 kabels en 18 platforms. Het parcour is verdeeld in 3 delen en de lengte van de kabels kunnen variëren tussen 70 en 430 meter. Aan het einde van het tweede deel kunnen de meer avontuurlijke zielen de Tarzan Swing doen.

OF

NATUUR
Hangbruggen : Wandeling over de hangbruggen van Arenal met een Franssprekende gids over een parcour van ongeveer 3000 meter. Deze hangbruggen die met elkaar verbonden zijn door vaste platforms leiden u door het fascinerende regenwoud. De paden zijn ontworpen zodat het voor iedereen toegankelijk is. Ze hebben een lengte van 8 tot 98 meter waarvan het hoogste punt 45 meter is. Door middel van deze bruggen kunt u de rijkdom van de tropische wereld op een andere manier ontdekken. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Arenal Montechiari***.


DAG 7 : ARENAL - MONTEVERDE
Ontbijt. Vertrek langs het meer van Arenal en zijn prachtige landschappen voordat u het hoge bos en het bergachtige gebied van Monteverde in de Cordillera de Tilarán bereikt. Op de route, prachtig uitzicht op de vulkaan begrensd door de jungle en het meer, dan een radicale verandering in het ecosysteem als je Monteverde nadert. De dikke wolken die de gigantische bomen verzwelgen, geven je de indruk de weg te zijn verloren in een wereld van water en groen. Na een korte uitleg over de geschiedenis van de regio, legt de boer de verschillende stadia uit van het transformatieproces van de plant naar de gemalen koffie, via de oogst en hoe het fruit wordt geclassificeerd volgens zijn kwaliteit. Na een stop bij de verwerkingsfabriek, eindigt de tour bij de coffeeshop waar je wordt uitgenodigd om een verscheidenheid aan koffie te proeven. Avondmaal en overnachting in het hotel Los Cipreses***


DAG 8 : MONTEVERDE
Ontbijt. Ontdekking van de regio in 2 heel verschillende aspecten van het bos. Wek je zintuigen, blijf op de hoogte, bekijk deze bossen dag en nacht. Dagtocht in een privéreservaat. De bomen zijn versierd met orchideeën en bromelia's, mos, varens en allerlei klimplanten ontspruiten overal dankzij de hoge luchtvochtigheid. 's Nachts wacht je een andere wereld... een nachtwandeling onder begeleiding van je gids om de dierenwereld van de nacht te ontdekken. Overnachting in de Monteverde Country Lodge of het hotel Los Cipreses***


DAG 9 : MONTEVERDE - RINCÓN DE LA VIEJA
Ontbijt. Doortocht naar het dorpje Cañas langsheen een prachtig traject van het Arenalmeer. Boottocht op de rivier Bebedero. Hier zijn uitzonderlijk veel tropische vogelsoorten te zien, die er sinds eeuwen hun natuurlijke habitat gevonden hebben. Je vindt er droog, laaggelegen tropisch woud, beboste heuvels, zout- en zoetwaterlagunes, mangroves, moerassen en uitgestrekte grasvelden. Een groot deel van het gebied staat onder water door de overvloedige regenvlagen en door de overstromingen in het gebied van de rivieren Tempisque en Bebedero aan de rand van het park. Middagmaal en verderzetting naar de vulkaan Rincón de la Vieja, waar het landschap totaal verandert : het is een eerste kennismaking met Guanacaste, een gebied met pampa- en savanelandschappen waar er eerder een Cowboy- en Ranchero atmosfeer heerst .... Avondmaal en overnachting in het hotel Buena Vista del Rincon Lodge.


DAG 10 : RINCON DE LA VIEJA
Ontbijt. De hete wateren van Pacaya in het hart van de jungle, zwemmen in de natuurlijke hete wateren van de rivieren van de vulkaan: 5 natuurlijke zwembaden, sauna en vulkanische modder voor tropische regeneratie. Een plek waar je je goed voelt... Profiteer van de vele paden op het terrein om watervallen, hangbruggen te ontdekken of gewoon het uitzicht vanaf de Mirador. te bewonderen. Mogelijkheid tot paardrijden, tubing, luifel: optioneel ter plaatse te betalen. Overnachting in het hotel Buena Vista del Rincon Lodge.


DAG 11 : RINCON DE LA VIEJA - SAN JOSÉ - FRANKFURT
Ontbijt. Vertrek naar de hoofdstad. Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Frankfurt. Overnachting aan boord


DAG 12 : FRANKFURT – BRUSSEL
Aankomst in Frankfurt en vlucht naar Brussel.


STRANDVERLENGING :

DAG 11 : RINCON DE LA VIEJA - STRAND (+/- 4u rijden)
Ontbijt. Groepstransfer naar het strand. Intrek in het hotel


DAG 12 & 13 : STRAND
Vrije dag in het hotel.


DAG 14 : STRAND - SAN JOSE (+/- 4u rijden) - FRANKFURT
Ontbijt. Groepstransfer naar de luchthaven en aansluitend een vlucht naar Brussel via Madrid. Overnachting aan boord.
Opgelet : Voor uw retourvlucht is een groepstransfer voorzien, een rit van +/- 4 uur naar de luchthaven… Deze vertrekt ‘s morgens vroeg, met het gevolg dat je zeer vroeg op de luchthaven aankomt en een lange wachttijd zal hebben. Wil je dit vermijden en wat later vertrekken uit je strandhotel ? Dan kun je een privétransfer bijboeken voor een supplement van 120 € per persoon


DAG 15 : FRANKFURT - BRUSSEL
Aankomst te Frankfurt en aansluitende vlucht naar Brussel.INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten - onthaal aan de luchthaven - alle vermelde transfers - de vermelde excursies begeleid door een franstallige gids (behalve fietstocht & zipline) - de vermelde hotels of evenwaardig - vol pension (behalve het 1ste avondmaal) - een reisgids - het Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS :
de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page