top of page

Costa Rica, Welcome to the Jungle (vluchten niet inbegrepen !)

COSNLCARWELCOMEJUNGLE
€3.425
En stock
1
Détails du produit

SELFDRIVE COSTA RICA (15 dagen / 14 nachten)

San José - Tortuguero - Turrialba - San Gerardo de Dota - Uvita - Manuel Antonio - Arenal - Rio Perdido - Isla Chiquita


Gewaarborgd vertrek elke dag met huurwagen (minimum 2 deelnemers)


Rondreis met de huurwagen die de bijzonderheid heeft om de belangrijkste toeristische attracties van Costa Rica te ontdekken in combinatie met een of andere etappe buiten de gebaande paden. Het combineert zowel de ontdekking van het Nationaal Park van Tortuguero, door zijn rijke natuur ook gekend als het Amazonegebied van Costa Rica, San Gerado de Dota, bekend als één van de beste plaatsen om de emblematische Quetzalvogel te kunne spotten, het Nationaal Park van Manuel Antonio, enig in zijn genre, gelegen aan de kust van de Stille oceaan, de verbluffende Arenal vulkaan, met zijn bijna volmaakte konische top, de regio van Rio Perdido ideaal voor liefhebbers van natuur en ontspanning in Isla Chiquita, een echt glamping-paradijs.
DAG 1 : SAN JOSÉ
Aankomst in San José, onthaal door onze gids en privé transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel Presidente****

DAG 2 : SAN JOSÉ - TORTUGUERO
’s Morgens, vertrek door het tropische woud van het Nationaal Park van Braulio Garrillo, gelegen op een 30 tal minuten van de hoofdstad(3u rijden, 2h per boot). Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina, inscheping en navigatie naar Tortuguero. Het duurt ongeveer 2 uren om de talloze kanalen van Tortuguero te doorvaren, ook gekend als de Amazone van Costa Rica. Aankomst in de lodge … voor het middagmaal. Vrije namiddag. U krijgt de keuze om de mooie natuur van de regio te ontdekken ofwel kunt U gewoon uitrusten in een comfortabele hangmat van het hotel. Avondmaal in de lodge. Overnachting in de Mawamba Lodge

DAG 3 : TORTUGUERO
’s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals apen, vogels, kaaimannen, schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. Van juli tot september vind je in Tortuguero prachtige groene zeeschildpadden die hun nestjes op het strand van het park maken. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de lodge. Overnachting in de Mawamba Lodge.

DAG 4 : TORTUGUERO - GUAPILES - TURRIALBA
Vertrek met de boot en vervolgens met de bus. Lunch onderweg in Guapiles. Opname van de huurwagen in Guapîles. Vertrek met de huurwagen naar Turrialba. Overnachting in de Guayabo Lodge

DAG 5 : TURRIALBA - SAN GERARDO DE DOTA
Vertrek met de huurwagen richting de Dota vallei waar de begroeiing en het klimaat geleidelijk aan veranderen tot aan het Trogon reservaat, een buitengewone biotoop. Het klimaat waarmee we hier kennismaken is een fris jungleklimaat waar gigantische bamboestammen, korstmossen en boomvarens weelderig groeien. Overnachting in de Trogon Lodge

DAG 6 : SAN GERARDO DE DOTA - UVITA
Vertrek met de huurwagennaar Uvita. Kleine stad met slechts een paar boerderijen, huizen en kleine winkels, die een goed beeld geeft van hoe de centrale Pacifische kust was vóór de opkomst van het toerisme. Aankomst in het hotel. Overnachting in het hotel Las Nubes Natural Energy Resort.

DAG 7 : UVITA
Vrije tijd in huurauto. De belangrijkste activiteiten zijn: boottochten om te snorkelen, duiken, surfen, boottochten om dolfijnen en walvissen te observeren. Per boot of te voet kunt u de monding van Rio Terraba verkennen, een van de mooiste mangrovereservaten van het continent. er zijn ook veel mooie natuurwandelingen en verschillende watervallen alsook het nationale park van Manuel antonio die niet ver ligt. De temperatuur van het water trekt de Jorobadas of bultrugwalvissenaan; ze verhuizen van het noordelijk of zuidelijk halfrond om hun jongen te baren en tijdens de eerste maanden. Boottochten doorkruisen de zee en observeren deze zeezoogdieren van december tot maart en van augustus tot oktober. Overnachting in het hotel Las Nubes Natural EnergyResort.

DAG 8 : UVITA - MANUEL ANTONIO
Vertrek met de huurwagen langs de kust van de Stille Oceaan naar het Nationaal Park van Manuel Antonio. Onderweg mogelijkheid om crocodillen te zien op de brug van het Rivier Tarcoles. Aankomst in Manuel Antonio. Vrije dag met de huurwagen om het prachtige Nationaal Park ‘Manuel Antonio’ te ontdekken. Dit natuurgebied heeft een uitzonderlijke fauna. Verschillende soorten vogels, luiaards en leguanen hebben van het park hun thuis gemaakt. Een prachtig wit zandstrand, kristalhelder water en een tropische vegetatie maken van deze plaats een klein paradijs. In Manuel Antonio is het ook mogelijk om een wandeling te maken over de ‘hangende bruggen’ of tijdens ‘zipline tour" langs de toppen van het regenwoud te slingeren. Overnachting in het hotel Tabulia Tree Hotel & Suites***.

DAG 9 : MANUEL ANTONIO - ARENAL
Vertrek met de huurwagen naar de regio van de Arenal, één van de meest actieve vulkanen van centraal Amerika, met een bijna perfecte conische vorm. Overnachting in het hotel Arenal Glamping***sup.

DAG 10 : ARENAL
Vrije tijd met de huurwagen om de regio van Arenal te bezoeken. Op de groene heuvels rond de vulkaan hebben de veefokkers, die er al iets meer dan een eeuw gevestigd zijn, geleidelijk aan een gemengd landschap van bossen en weilanden gesmeed. Veel voorkomend is het gebruik van paarden door de lokale boeren ... Het is tevens een zeer geschikte manier om de omgeving van de vulkaan te ontdekken. De Arenal vulkaan biedt de bezoeker een vals gevoel van rust en vrede ... De aanwezige vulkanische rotsen en oude lavastromen die de omtrek van de vulkaan bezetten, de talrijke thermische bronnen in de stad, zijn er om ons eraan te herinneren dat de rust op elk moment kan verstoord worden door de ongelooflijke energie die hier sluimert : fumarolen, uitbarstingen, rookpluimen...Het stadje La Fortuna is een typerende kleine Costa Ricaanse provinciestad. Het is het uitgangspunt voor vele toeristische activiteiten: van paardrijden en mountainbiken,de ontdekking van de grotten van Venado tot avontuurlijke activiteiten tussen de boomtoppen , er is voor elk wat wils.Een echte aanrader : geniet en ontspan in de natuurlijke warmwaterbronnen rondom vulkaan!Opties ter plaatse : thermale baden,wandeling in het Nationaal Park van de Vulkaan Arenal, hangbruggen, paardrijden, kanoën, mountainbiken, verschillende watervallen, canopy tour, bezoek aan de grotten van Venado die tot de zeldzaamste speleologische sites van het land behoren, het ecologisch reservaat Danaus, canyoning, rafting, floating safari, quad-safari, ... Overnachting in het hotel Arenal Glamping***sup.

DAG 11 : ARENAL - RIO PERDIDO
Vertrek naar Bagaces. Rio Perdido betekent "verloren rivier", en het is perfect verborgen door zijn ravijn en een bladerdak van dichte flora. In deze rivier stroomt geothermisch verwarmd water onder massieve rotsen door. U kunt de rivierkloof verkennen en genieten van een wandeling. Mogelijkheid om tere plaaste canyoning, abseilen en een hangbrug van 200 te voet oversteken. De warmwaterbronnen wachten op je aan het einde van deze ongelooflijke dag. Overnachting in het hotel Rio Perdido (East Bungalow).

DAG 12 : RIO PERDIDO
Vrije dag. U kunt genieten van het hotel met zijn uitstekende faciliteiten in het hart van een prachtige regio van canyons en bergen: 20 zeer comfortabele bungalows met terrassen en hangmatten. 2 restaurants en 3 zwembaden met verschillende temperaturen, gratis toegang tot de thermale baden van de rivier en tot de Canyon met zijn natuurlijke zwembaden, Tubing, vulkanische modder, 16 km wandelpaden, prachtige canopy-baan met 15 platforms en 1 Tarzan-schommel, 20 km mountainbikeroutes, spa en handwerkwinkel. Overnachting in het hotel Rio Perdido(East Bungalow).

DAG 13 : RIO PERDIDO - PUNTARENAS - ISLA CHIQUITA
Vertrek met de huurwagen naar de régio van Puntarenas. Vertrek met de veerboot van Puntarenas naar Puerto Paquera (ongeveer 1 uur). Vervolg naar je strandhotel. Overnachting in het hotel Isla Chiquita Glamping.

DAG 14 : ISLA CHIQUITA
Vrije dag. NOvernachting in het hotel Isla Chiquita Glamping

DAG 15 : ISLA CHIQUITA - PUNTARENAS - SAN JOSE
Vertrek met de veerboot naar Puntarenas. Vertrek met de huurwagen naar de luchthaven van San Jose. Aankomst aan de luchthaven van San José. Teruggave van de huurwagen in het bureau van de huurder. Shuttledienst naar de luchthaven
.


INBEGREPEN IN DE PRIJS : Onthaal aan de luchthaven - de vermelde transfers - de huurwagen (type Suzuki Vitara of evenwaardig) met alle verzekeringen van dag 4 tot dag 15 - de vermelde excursies in Tortuguero vergezeld door een lokale gids (engels) - - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig - het ontbijt - vol pension in Tortuguero - de tickets voor de ferry in Puntarenas - een reisgids - het Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten - de luchthaventaksen - de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page