top of page

Costa Rica in Eco-Lodges (vluchten niet inbegrepen !)

COSNLCARECOLODGES
€2.735
En stock
1
Détails du produit

SELF DRIVE COSTA RICA (15 dagen / 14 nachten)

SAN JOSÉ – TORTUGUERO - PUERTO VIEJO DE TALAMANCA - POAS - ARENAL - MANUEL ANTONIO – COSTA BALLENA - CORCOVADO – SAN GERARDO DE DOTA


Gewaarborgd vertrek elk dag met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Rondreis in Eco-lodge die het Nationaal Park van Tortuguero, ook gekend als de Amazone van Costa Rica, combineert met Puerto Viejo de Talamanca en het nationale park van Cahuita, de verbluffende Arenal vulkaan, met zijn bijna volmaakte konische top, het Nationaal Park van Manuel Antonio, enig in zijn genre, gelegen aan de kust van de Stille oceaan, het nationale park van Corcovado, ook bekend als de beste spot van Costa Rica om wildlife te observeren en San Gerado de Dota, bekend als één van de beste plaatsen om de emblematische Quetzalvogel te kunne spotten. Deze rondreis combineert de mooiste natuurplekjes van het land in het gezelschap van een huurwagen.


DAG 1 : SAN JOSÉ
Aankomst in San José, onthaal, transfer en intrek in het hotel Presidente****.


DAG 2 : SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3h rijden, 2u boot)
’s Morgens, vertrek door het tropische woud van het Nationaal Park van Braulio Garrillo, gelegen op een 30 tal minuten van de hoofdstad. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina, inscheping en navigatie naar Tortuguero. Het duurt ongeveer 2 uren om de talloze kanalen van Tortuguero te doorvaren, ook gekend als de Amazone van Costa Rica. Aankomst in de Lodge … voor het middagmaal. Vrije namiddag. U krijgt de keuze om de mooie natuur van de regio te ontdekken ofwel kunt u gewoon uitrusten in een comfortabele hangmat van de lodge. Avondmaal en overnachting in de Lodge.


DAG 3 : TORTUGUERO
Ontbijt. ’s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals apen, vogels, kaaimannen, schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. Van juli tot september vind je in Tortuguero prachtige groene zeeschildpadden die hun nestjes op het strand van het park maken. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de Mawamba Lodge.


DAG 4 : TORTUGUERO – PUERTO VIEJO DE TALAMANCA (2h boot, 3u30 rijden)
Ontbijt. Vertrek per boot en vervolgens met de bus naar de hoofdweg Limon-San Jose. Lunch en opname van de huurwagen in Guapiles. Vertrek met de huurwagen naar Puerto Viejo de Talamanca. Overnachting in de Shawandha Lodge.


DAG 5 : PUERTO VIEJO DE TALAMANCA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar één van de interessantste parken van Costa Rica gelegen aan de caraibische kust, het nationale park van Cahuita. U maakt een mooie wandeling door het tropisch regenwoud en de kust op zoek naar de plaatselijke fauna en flore. Het is tevens ook één van de beste plaatsen van Costa Rica om te snorkelen. De rest van de dag kunt u gebruiken om even uit de blazen op de mooiste stranden van het land. Overnachting in de Shawandha Lodge.


DAG 6 : PUERTO VIEJO DE TALAMANCA – POASVULKAAN (5u rijden)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen in de richting van de Poasvulkaan. Deze vulkaan heeft één van de grootste kraters ter wereld heeft: 1,5 km breed en 300 meters diep. Het is een van de spectaculairste plekken van het land. De bergkolos, die bedekt is met wilde tropische vegetatie, vertoont voortdurend vulkanische activiteit. In de krater ligt een meer dat smaragd groen kleurt door het sulfaathoudende water. De tocht naar de belangrijkste krater duurt 20 minuten. Intrek en overnachting in de Poas Volcano Lodge.


DAG 7 : POASVULKAAN – ARENAL (3u rijden)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de regio van Vulkaan Arenal, een van meest actieve vulkanen van centraal Amerika die met haar bijna perfecte conische vorm het landschap domineert. Onderweg kan je voor een verfrissende duik stoppen aan de mooie watervallen van " La Paz". Intrek en overnachting in de Arenal Observatory Lodge.


DAG 8 : ARENAL
Ontbijt. Vrije dag met de huurwagen. Ontdekking van de regio rond de Arenal vulkaan. Deze vulkaan met zijn perfecte conische vorm is een zeer actieve vulkaan en tot voor kort kon je er elke avond nog ‘s avonds lavastromen observeren op de flanken. Vrije wandeling op hoge hangbruggen in het Nevelwoud van Arenal. In de kruinen van de bomen bevinden zich de meeste vogels en dieren en dit is dus de ideale manier om ze te observeren. Mogelijkheid om zich te gaan ontspannen in één van de vele thermische bronnen van de regio… Overnachting in de Arenal Observatory Lodge.


DAG 9 : ARENAL - TARCOLES (2u rijden)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar Carara, gelegen aan de Pacifische kust. Vrije bezoek aan het nationaal park Carara . Mogelijkheid om krokodillen te zien op de brug van de Rio Tarcoles. Een leuke plek om een toffe foto te nemen met krokodillen!
Intrek en overnachting in de Cerro Lodge.


DAG 10 : TARCOLES - MANUEL ANTONIO – COSTA BALLENA (2u30 rijden)
Ontbijt. Vertrek richting de zuidelijke pacifische kust. Aankomst aan het Nationaal Park van Manuel Antonio. Vrij bezoek aan het Nationaal Park ‘Manuel Antonio’. Dit natuurgebied heeft een uitzonderlijke fauna en flora. Verschillende soorten vogels, luiaards en en leguanen hebben van het park hun thuis gemaakt. Een prachtig wit zandstrand, kristalhelder water en een tropische vegetatie maken van deze plaats een klein paradijs. Verderzetting naar Costa Ballena. Intrek en overnachting in de La Cusinga Lodge.


DAG 11 : COSTA BALLENA – CORCOVADO (2u30 rijden)
Ontbijt. Mogelijkheid om de in de voormiddag een wandeling te maken naar de prachtige Nauyaca watervallen gelegen bij het kustplaatsje Dominical. Vertrek met de huurwagen naar het Nationaal Park van Corcovado. Intrek en overnachting in de Danta Corcovado Lodge.


DAG 12 & 13 : CORCOVADO
Ontbijten. Vrije dagen. Twee volle dagen om het nationale park van Corcovado te bezoeken. Dit park omvat het grootste gedeelte van het dichtbeboste schiereiland van Osa en herbergt de rijkste biodiversiteit van het land. Het is een echt paradijs voor liefhebbers van flora en fauna. Corcovado is ook de laatste regio aan de kust van de Stille Oceaan waar men nog een primair woud terug vindt. Overnachtingen in de Danta Corcovado Lodge.


DAG 14 : CORCOVADO – SAN GERARDO DE DOTA ( +/-4u rijden)
Ontbijt. Vertek met de huurwagen naar de Dota-vallei. Vrij bezoek aan Santa Maria de Dota, waar men de beroemdste koffie van het land produceert. Intrek en overnachting in de Trogon Lodge.


DAG 15 : SAN GERARDO DE DOTA – SAN JOSÉ ( 2u30 rijden)
Ontbijt. Opties : Paardrijden, wandeling tot de waterval, Cerro de la Muerte, het Nationaal Park de los Quetzales... Retour naar San José met de huurwagen. Aankomst in San José in de namiddag, teruggave van de huurwagen. Shuttle naar de luchthaven. Einde der diensten.


DE LODGES
San José : Presidente**** - Tortuguero : Mawamba Lodge - Puerto Viejo : Shawanda Lodge - Poas : Poas Volcano Lodge - Arenal : Arenal Volcano Inn - Tarcoles : Cerro Lodge - Costa Ballena : La Cusinga Lodge - Corcovado : Danta Corcovado Lodge - Dota : Trogon Lodge


IN DE PRIJS INBEGREPEN : Onthaal aan de luchthaven – alle transfers – de vermelde excursies in Tortuguero vergezeld door een locale Engelstalige gids – De huurwagen type Suzuki Vitara met een ongelimiteerd aantal kilometers en alle verzekeringen van dag 4 tot dag 15 - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig – de ontbijten – vol pension in Tortuguero – een gedetailleerde gids – het garantiefonds – de «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours


IN DE PRIJS NIET INBEGREPEN : De intercontinentale vluchten – de luchthaventaksen - persoonlijke uitgaven (dranken, enz) – eventuele verzekeringen – niet vermelde maaltijden – de facultatieve excursies – fooien voor gidsen en chauffeurs

Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page