top of page

Cuba, bij de inwoner (vluchten niet inbegrepen !)

CUBNLCARINWONER
€880
En stock
1
Détails du produit

SELFDRIVE CUBA (9 dagen / 8 nachten)

HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD - SANTA CLARA

Gewaarborgd vertrek elke dagen met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Deze rondreis is ontworpen om de voornaamste highlights van het westen van het eiland te ontdekken, maar met logement bij inwoner. Dit concept is uniek in Cuba en heet de Casa particulares. Het is ontstaan in regio’s waar de hotelcapaciteit te klein was maar het is intussen uitgebreid naar het hele eiland. Veel Cubaanse gezinnen hebben één of twee kamers van hun huis omgebouwd tot rustieke bed and breakfasts. Let wel, het is zeker geen luxe maar wel een correct onderkomen met een bed en privébadkamer. Het voordeel is dat u dichter bij de lokale bevolking staat en dat u vaak beter in de watten wordt gelegd dan in de onpersoonlijke staatshotels. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. De oude stad is tevens ook wereldpatrimonium van Unesco. Verderzetting naar Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse tabak, waaruit de legendarische sigaren worden vervaardigd. Bezoek aan de monumentale stad Cienfuegos. Bezoek aan Trinidad, de mooiste stad van Cuba met haar gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. In Santa Clara zal u het Mausoleum van «Che Guevara» kunnen bezoeken.DAG 1 : HAVANA
Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in een casa particular.


DAG 2 : HAVANA
Ontbijt. Vrije dag om het stad te bezoeken. Overnachting in een casa particular.


DAG 3 : HAVANA – PINAR DEL RIO – VIÑALES
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio. Mogelijkheid om de biosfeer van Las Terrazas te bezoeken onderweg. Verderzetting naar Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek, waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales. Overnachting in een casa particular.


DAG 4 : VIÑALES
Ontbijt. Vandaag kunt u met de huurwagen langs de kleine dorpjes van de tabaksstreek rijden, omringd door prachtige kalkformaties, tot aan één van de kustdorpjes om er heerlijk verse kreeft te eten. Mogelijkheid om er verschillende grotten te bezoeken en mooie wandelingen te maken tussen de tabaksboerderijtjes waar u met een beetje geluk het oogstproces kunt meemaken. Terugkeer naar Viñales en overnachting in een casa particular.


DAG 5 : VINALES – CIENFUEGOS
Ontbijt. Vertrek terug langs een brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Onderweg kunt u stoppen bij een krokodillenboerderij of de uitwijking maken naar de Varkensbaai. Aankomst in de monumentale stad, Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in een casa particular.


DAG 6 : CIENFUEGOS – EL NICHO – TRINIDAD
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verder naar Trinidad en overnachting in een casa particular.


DAG 7 : TRINIDAD
Ontbijt. Vrij bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, werelderfgoed van Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en had zijn rijkdom te danken aan de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig uitzicht op de vallei. Verderzetting naar de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in een casa particular.


DAG 8 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – SANTA CLARA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verderzetting naar Santa Clara. Mogelijkheid om er het mausoleum en museum van Che Guevara te bezoeken (Gesloten op maandag). Overnachting in een casa particular.


DAG 9 : SANTA CLARA – HAVANA
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen richting Havana. Teruggave van de huurwagen in het bureau. Einde der diensten


INBEGREPEN IN DE PRIJS : - de transfers luchthaven / hotel - het verblijf in casas particulares - het ontbijt - de huurwagen Economic van dag 3 tot dag 9 - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten - de luchthaventaksen - de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur - de toeristische kaart voor Cuba - verzekeringen voor de huurwagen (15 € / dag economic wagen - 20 € / dag medium wagen / 30 € / dag minivan) - drop off kosten voor de huurwagen (20 €)
Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page