Grote Rondreis van Centraal Amerika

Référence GUANLINDGROTERONDREIS
€4.595
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS GUATEMALA / SALVADOR / HONDURAS / BELIZE (16 dagen / 14 nachten)

Ciudad de Guatemala - Atitlan - San Antonio Palopo - Chichicastenango - Tecpan - Iximché - Antigua - San Andrès - Joya de Cerén - Suchitoto - Lac Suchitlan - Copan - Quirigua - Puerto Barrios - Livingston - Yaxha - Tikal - Ambergris Caye / San Pedro

Gewaarborgd vertrek elke dinsdag of vrijdag met privé gids (minimum 2 deelnemers)


Een fantastische rondreis die vier verschillende landen van Centraal Amerika combineert: Guatemala, El Salvador, Honduras en Belize. Ontdek de grootste piramides van het Maya-imperium in Tikal en ontdek ook de minder bekende Mayasteden van Copan, Quirigua, Iximche en Yaxha. Een reis die u in contact brengt met een bevolking die gedurende duizenden jaren hun Maya-tradities hebben bewaard, zowel in hun geloof als in de kleurrijke klederdracht. Het is een regio van prachtige meren met imposante vulkanen die erin weerspiegeld worden. U trekt van de Stille Oceaan in El Salvador, naar het azuurblauwe water van de Caraïben in Belize tot het tropische regenwoud van Peten.DAG 1 (dinsdag of vrijdag) : BRUSSEL – ATLANTA – CIUDAD DE GUATEMALA
Vlucht van Brussel naar Guatemala via Atlanta. Aankomst in Guatemala, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel.


DAG 2 : CIUDAD DE GUATEMALA – SANTIAGO ATITLAN – SAN ANTONIO PALOPO – PANAJACHEL
‘s Morgens, vertrek naar het Atitlanmeer. Het meer is omringd door drie indrukwekkende vulkanen : de Toliman, de San Pedro en de Atitlan. Bootexcursie tot aan het dorpje van Santiago de Atitlan, het belangrijkste «tzutuhil» dorp, gelegen aan de voet van de vulkanen Toliman en Atitlan. Het is een belangrijk weefcentrum waarvan de geweven « Huipiles » zowel bij vrouwen als bij mannen zeer befaamd zijn. Bezoek aan een artisanale weversatelier. Terugkeer naar Panajachel (of Santa Catarina Palopo) en intrek in het hotel.


DAG 3 : PANAJACHEL – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL
‘s Morgens, vertrek naar Chichicastenango. Bezoek aan zijn bekende markt: elke donderdag en elke zondag wordt dit kleine dorpje het bekendste van Centraal-Amerika omdat er hier de kleurrijkste markt georganiseerd wordt. De Indianen komen er naar de markt en een er ontstaat een unieke sfeer op het dorpsplein. In de menigte zult u het traditioneel kostuum van de inwoners van deze streek kunnen opmerken. De overwegende kleur is het blauwe, maar in de streek van Atitlán krijgt het rode de voorkeur. Ze komen ook katholieke heiligen en oude goden vereren in de kerk Santo Tomas. Terugkeer naar het Atitlanmeer in de namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 4 : PANAJACHEL – TECPAN – IXIMCHÉ – ANTIGUA
Vertrek naar Tecpan om er de archeologische site van Iximche te bezoeken. Iximche is een versterkte mayastad die gebouwd was op een heuvel. Het was de hoofdstad van de Maya-stam Cakchiquel. Toen de Conquistador Pedro de Alvarado er toekwam in 1534, stichtte hij er de eerste hoofdstad van Guatemala. Terugkeer naar Antigua in de namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 5 : ANTIGUA
Bezoek aan de stad : Antigua heeft de charmes van een kleine koloniale stad uit de XVIIIde eeuw kunnen behouden. De stad is wonderlijk mooi en omringd door vulkanen en meren. Antigua was de derde stad van de Nieuwe Wereld na Mexico en Lima, het is nu een aangename koloniale stad. Bezoek ondermeer aan de Plaza de Armas, waar ook het paleis van de kapiteins-generaal van Guatemala gelegen is. Bezoek aan de Universiteit van San Carlos die nu omgebouwd is in een koloniaal museum, de Arco de Santa Catalina, het klooster van Santa Clara dat bestaat uit twee verdiepingen en een fontein. Vervolgens bezoekt u een koffiefabriek en het museum van de traditionele Maya-muziek Casa K’ojon. Terugkeer in het einde van de namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 6 : ANTIGUA – SAN ANDRÉS (El Salvador) – JOYA DE CERÉN – STILLE OCEAAN
‘s Morgens vertrek naar de archeologische site Joya de Cerén in El Salvador. Het is de belangrijkste van het land. Dit dorp werd in de pre-Columbiaanse periode slechts gedurende zeer korte tijd bewoond, tot de uitbarsting van de vulkaan Caldera die het volledige dorp vernielde. Dit »Pompei van Latijns Amerika is bewaard gebleven in 3 meter lavastenen gedurende ongeveer 1400 jaar… Joya de Cerén werd als wereldpatrimonium van het UNESCO erkend. Verderzetting naar San Andrès voor een bezoek aan de grootste archeologische site van het land. Verder naar de Stille Oceaan en zijn zwarte stranden, afkomstig van de vulkanische activiteit van de regio. Overnachting in het hotel.


DAG 7: STILLE OCEAAN (SAN SALVADOR) - SUCHITLANMEER – SAN SALVADOR
's Morgens bezoek aan de stad van Suchitoto, die " plaats van de vogels en bloemen" betekent in het Nahuatl, die meer dan 1000 jaar geleden werd opgericht door Pipilestammen. Vandaag is het een kleine en aantrekkelijke koloniale stad met gep aveide straten, huizen met mooie balkonnen en een interessante kerk. Het is één van de meest bezochte toeristische plaatsen van het land, waar culturele tradities in stand zijn gehouden door de vele kunstenaars die hier wonen en werken. Op veel plaatsen in de stad heb je een mooi panoramisch zicht op het meer van Suchitlan en de Guazapavulkaan. Bezoek aan de Plaza Central, waar is de kerk van Santa Lucia gelegen is. Daarna boottocht op het meer van Suchitlan. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel.


DAG 8 : STILLE OCEAAN – COPAN (Honduras)
‘s Morgens vroeg vertrek naar de archeologische site van Copán. Oversteek van de grens en bezoek aan deze prachtige site uit de klassieke Mayaperiode dat qua schoonheid niet hoeft onder te doen voor Tikal. Beroemd om de rijke architectuur en het geraffineerde beeldhouwwerk van de zuilen. Bezoek aan de Plaza Mayor met zijn immense zuilen waarvan de beeldhouwwerken de koningen van Copán voorstellen, aan het Balspel, het op een na grootste terrein van Midden-Amerika, aan de Acropole, de tempel met de Inscripties en aan het meest beroemde monument van Copán: de hiërogliefentrap met 63 treden en 2.500 inkervingen dat de geschiedenis van het koningshuis van Copán geschetst. Intrek en overnachting in het hotel.


DAG 9 : COPAN – QUIRIGUA (Guatemala) – PUERTO BARRIOS – LIVINGSTON
Vertrek naar Quiriga. Bezoek aan dit opmerkelijke heiligdom dat beroemd is om zijn gebeeldhouwde zuilen, die ongetwijfeld tot de mooiste uitingen van de monumentale Mayabeeldhouwkunst behoren. U ziet er de noordelijke groep, het centrale plein, het ceremonieplein en het tempelplein. Aankomst te Puerto Barrios en bootexcursie naar Livingston, een typische stadje met een bevolking van kleurlingen afstammelingen van de vroegere slaven. Intrek en overnachting in het hotel.


DAG 10 : LIVINGSTON – RIO DULCE – FLORES
Op de terugweg naar Río Dulce, vaart u langs de Castillo San Felipe uit de koloniale tijd. Transfer in richting van Flores. Intrek en overanchting in het hotel.


DAG 11 : FLORES – YAXHA - FLORES
Excursie naar Yaxha, een site aan de oevers van de Lago Yaxha, het «Groene water». Bezoek aan de site met de pleinen, piramides, tempels en een grote «Acropolis». Lunch in de loop van de namiddag, terugreis naar Tikal. Overnachting in het hotel.


DAG 12 : FLORES – TIKAL – FLORES
Afreis naar de archeologische zone van Tikal. Doortocht van het Nationaal Park die een oppervlakte heeft van 576km² waar enkele van de mooiste bomen ter wereld groeien : de ceiba of kapokboom, de heilige boom van de Maya’s die er gebruik van maakten voor het bouwen van balken voor hun tempels en paleizen. Aankomst op de site van Tikal die als de meest indrukwekkende maya-site wordt beschouwd. Dit Mayaanse tijdperk kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw na Christus. Duizenden vogels en apen leven op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommige hoger zijn dan 70m. Lunch in de loop van de namiddag. Terugkeer naar Flores in de namiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 13 : FLORES – SAN PEDRO (BELIZE)
Vertrek naar Belize. Na de douaneformaliteiten, die een wat tijd in beslag kunnen nemen, gaat u verder per boot naar San Pedro gelegen op het Ambergris-eiland. Aankomst, transfer en overnachting in het hotel.


DAG 14 : SAN PEDRO
Vrije dag om zich te ontspannen op de parelwitte stranden van de Caribische zee of om eventueel te gaan duiken of snorkelen.


DAG 15 : SAN PEDRO – BELIZE CITY – ATLANTA - BRUSSEL
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Belize City. Aankomst in Belize City en vlucht naar Brussel via Atlanta ( en enventueel Guatemala City). Overnachting aan boord.


DAG 16 : BRUSSEL
Aankomst in Brussel.


STANDAARD HOTELS :
Ciudad de Guatemala: Bw Stofella**** - Atitlan : Villa Santa Catarina*** - Antigua : Villa Colonial*** - Stille Oceaan : Villa Terra*** - Copan : Clarion Copan Ruinas*** - Livingston : Villa Caribe*** - Flores : Maya Internacional*** - San Pedro : Sun Breeze****

SUPÉRIEUR HOTELS :

Ciudad de Guatemala: Barceló Guatemala***** - Atitlan : Atitlan**** - Antigua : Casa Santo Domingo***** - Stille Oceaan : Mirador Plaza**** - Copan : Marina Copan**** - Livingston : Villa Caribe*** - Flores : Villa Maya**** -
San Pedro : Sun Breeze Suites****


IN DE PRIJS INBEGREPEN : de intercontinentale vluchten met Delta Airlines - de binnenlandse vluchten – alle ritten van en naar luchthavens en hotels – alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen, met Engelstalige privé gids – de hotels van de gekozen categorie of gelijkwaardig – de ontbijten – de maaltijden op dag 11 & 12 – de luchthaventaksen – een reisgids – de Garantiefonds – de “kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours

IN DE PRIJS NIET INBEGREPEN : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeurEnregistrer ce produit pour plus tard