top of page

Panama, De Schatten van Panama (vluchten niet in begrepen !)

PANNLCARSCHATTEN
€1.285
En stock
1
Détails du produit

SELFDRIVE PANAMA (11 dagen / 10 nachten)

PANAMA CITY - AZUERO - PEDASI - SANTA CATALINA - CHIRIQUI - BOQUETE - VALLE DE ANTON


Gewaarborgd vertrek op elke dag met de huurwagen (minimum 2 deelnemers)


Een exclusieve en perfect bestudeerde rondreis ter ontdekking van Panama. U begint met één van de grootste menselijke bouwwerken van de twintigste eeuw, het Panamakanaal. Bezoek het kleine koloniale stadje Pedasi, gelegen in de prachtige Azuero regio. Dit schiereiland aan de Pacifische kust staat bekend om zijn diepgeworteld verbintenis met de Panamese tradities en folklore. Het is in deze regio dat de traditionele feestlijkheden, religieus of heidens, het spectaculairst zijn, ... .Vervolgens ontdekt u de fauna en flora van de regio's van Chiriqui en Boquete, onderdompeling in het berglandschap rond de Baru Vulkaan . Eindigen doet u met een bezoek aan het pittoreske bergdopje Valle De Anton, ook wel bekend als "De Vallei van de Eeuwige Lente" vanwege het koele, lenteachtige klimaat dat je er het hele jaar vindt.
DAG 1 : PANAMA CITY

Aankomst in Panama City. Onthaal en transfer naar uw hotel. Intrek en overnachting in hotel Best Western Plus Zen***.


DAG 2 : PANAMA CITY
Ontbijt. In de ochtend opname van de huurwagen en vrije ontdekking van Panama City en het Panamakanaal. Aan Het Panamakanaal met de sluizen van Miraflores, is het mogelijk de werking van het kanaal en de doorvaart van verschillende containerschepen te observeren. Vrij bezoek aan het interactieve museum, hier vindt u meer informatie over de geschiedenis en aanleg van het kanaal, de werking , de economische rol en de impact op het ecosysteem . Vrije ontdekking van het koloniale gedeelte van de hoofdstad, Casco Viejo, verklaard tot Unesco werelderfgoed. In de namiddag kunt u in de smalle straatjes wandelen naar de Place de France, een eerbetoon aan de Fransen die met de aanleg van het kanaal zijn begonnen. U wordt geadviseerd om de stadswandeling af te sluiten met een ontdekking van het moderne hart van Panama City .Overnachting in hotel Best Western Plus Zen***.


JOUR 3 : PANAMA CITY - HET SCHIEREILAND AZUERO (PEDASI) (ongeveer 4h30 rijden)
Ontbijt . Vertrek met de huurwagen naar het schiereiland Azuero , naar de provinces van Herrera en Los Santos. Onderweg kunt u een eerste halte houden te Nata, één van de eerste nederzettingen van de «conquistadores» in het land, vervolgens halte bij de archeologische site van «el Caño». U begeeft zich nu in een typische, folkloristische streek waar de indiaanse cultuur met de Spaanse cultuur werd vermengd tot de latino cultuur . In het dorpje van Parita kunt u één van de mooiste kerkjes van het land bewonderen, in het museum Herera te Chitre leert u meer over de rijke geschiedenis van de streek , alsook in het "Museo de la Nacionalidad in Los Santos". Overnachting in B&B La Rosa de Los Vientos.

Aan de kust van de Stille Oceaan, op ISLA IGUANA, kan je van juli tot september bultruggen bekijken.


DAG 4 : HET SCHIEREILAND AZUERO (PEDASI)
Ontbijt. Pedasi, een klein koloniaal dorpje dat het ideale uitgangspunt is om de streek te ontdekken. Langs de kust zijn er verschillende vissersdorpjes, afgewisseld met prachtige geïsoleerde stranden, waar men kan zwemmen of snorkelen. Het is eveneens het vertrekpunt om het beschermde eiland van Iguana te bezoeken, bekend voor zijn grote populatie leguanen en trekvogels. U kunt er eveneens snorkelen of duiken tussen de koraalriffen. Een ander te bezoeken eiland is het «Isla de Caña» waar men tot vijf verschillende zeeschildpadden kan observeren, die er elk op een andere periode hun eieren op het strand komen leggen. Overnachting in B&B La Rosa de Los Vientos.


JOUR 5 : HET SCHIEREILAND - SANTA CATALINA (ongveer 3h rijden)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de regio van Santa Catalina, meerbepaald de provincie van Veraguas. Mogelijke ontdekking van het Eiland Coiba (niet inbegrepen). Meerdere lokale excursiebedrijven stellen verschillende tours naar Isla Coiba voor, snorkel excursies, duik excursies of simpelweg een begeleide wandeling op het eiland. Vertrek met de boot naar het bezoekerscentrum van het nationale park (niet inbegrepen). Observatie van de plaatselijke fauna en flora, u zult met name de aanwezigheid van de rode Ara-papegaaien kunnen zien (niet inbegrepen) . Boottocht in de mangrove, strandrestaurants en verschillende snorkelplekken volgens het aanbod ter plekke. Overnachting in het hotel Sol y Mar***.

Aan de kust van de Stille Oceaan, op ISLA COIBA, kan je van juli tot september bultruggen bekijken.


DAG 6 : SANTA CATALINA
Ontbijt. Vrije dag om te profiteren van de paradijselijke omgeving. Overnachting in het hotel Sol y Mar***.


DAG 7 : SANTA CATALINA - CHIRIQUI, BOQUETE (ongeveer 4h00 rijden)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen langs de panamerikaanse snelweg naar de regio van Chiriqui. Dit is eveneens de streek van de Baru vulkaan met zijn vochtige tropische bossen en het nationale park die dezelfde naam draagt, alsook van het nationale park van L’Amistad. Men kan in beide parken prachtige, al dan niet gegidste, wandelingen maken op zoek naar de fauna en flora waarodner de beroemde Quetzalvogel is. Het hotel waar u overnacht, biedt eveneens verschillende excursiemogelijkheden aan. Intrek en overnachting in de Tree Trek Lodge.


DAG 8 : CHIRIQUI - BOQUETE
Ontbijt. Vrije dag met de huurwagen om deze regio te ontdekken. Het nationale park van de vulkaan Baru, gelegen op 3400 meter hoogte, herbergt de hoogste meren van het land, de Lagunas del Volcan, evenals de Precolumbiaanse ruïnes van Barriles. Andere opties : botanische tuin, bloementuinen, koffieplantages, rafting, fietsverhuur, tochten te paard. Overnachting in de Tree Trek Lodge.


DAG 9 : CHIRIQUI - EL VALLE (environ 6h de route)
Ontbijt. Vertrek met de huurwagen langs de Panamerikaanse snelweg naar richting het het dorpje El Valle de Anton. Intrek en overnachting in hotel Cabañas Los Colibris***


DAG 10 : EL VALLE - PANAMA CITY
Ontbijt. Terugkeer met de huurwagen richting Panama City, terug van de huurwagen in het bureau van de verhuurder. Intrek en overnachting in het hotel Best Western Plus Zen***


DAG 11 : PANAMA CITY
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en het einde van onze diensten.


INBEGREPEN IN DE PRIJS : Het onthaal aan de luchthaven - De huurwagen, type Hyundai Accent of evenwaardig met alle verzekeringen - de vermelde transfers - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig - Het ontbijt - Een gedetailleerde reisgids - Het Garantiefonds - De «kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten - de luchthaventaksen - de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page