top of page

Panama, Viva Panama

PANNLGRPVIVA
€2.850
En stock
1
Détails du produit


BEGELEIDE RONDREIS PANAMA (10 dagen / 8 nachten)

Panama City - Panama kanaal - Emberas - Park Soberania - Gatunmeer - San Lorenzo - Trein Colon - Santa Clara


Gewaarborgd vertrek op vaste data met franstallige begeleider (minimum 2 deelnemers - maximum 14 deelnemers)


Deze rondreis met Franstalige gids-begeleider is een rondreis ter ontdekking van de hoogtepunten van Panama, waar u kennis zult maken met haar koloniaal verleden, de tijd van de conquistas en van de piraterij. U bezoekt er eveneens het ingenieurswonder van de twintigste eeuw,het kanaal van Panama. Panama is een land met een grote indiaanse bevolking die zal bezoeken bij de Embaraindianen. Na deze highlights eindigt u met een rustvakantie van drie dagen aan het strand.
DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - PANAMA
Vlucht van Brussel naar Panama via Madrid. Aankomst te Panama, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel Best Western Plus Zen***. Vrije avondmaal.


DAG 2 : PANAMA CITY
Ontbijt. Ontdekking van de hoofdstad met een bezoek aan de oude stad of Panamá La Vieja, de ruines van de eerste nederzetting. De ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de Conquista door de Spanjaarden en de periode van de piraterij daarna. Verder naar het koloniale gedeelte van de stad : de Casco Viejo, werelderfgoed van het Unesco. Wandeling langs de kleine straatjes naar de Plaza de Francia, ter ere van de Fransen die de bezielers waren van de bouw van het Panamakanaal. Middagmaal en bezoek aan het interessante museum van het kanaal. Bezoek aan de zeevruchtenmarkt en aan de moderne stad. Terugkeer naar het hotel op het einde van de namiddag. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


DAG 3 : PANAMA - EMBERA INDIANENGEMEENSCHAP
Ontbijt. Vertrek voor een interessante excursie in het spoor van de indianen van de Embera etnie, die leven langs de rivier Chagres. Transfer naar de oevers van het meer Alajuela en vertrek per boot op de rivier naar het paaldorp van de indianengemeenschap. Uitleg en demonstratie van het leven in de gemeenschap waar u meer komt te weten over hun kennis over de jungle en de de medicinale planten, hun tatoeerkunst, hun muziek en dansen, hun artisanale voorwerpen. Dit alles gevolgd door een sobere maaltijd van gegrilde vis en gefrituurde bananen. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


DAG 4 : PANAMA - PARK SOBERANIA - GATUNMEER
Ontbijt. Deze dag wordt gewijd aan de observatie van de rijke fauna van Panamá, het nationale park van Soberania en het reservaat van Gamboa. Een groot tropisch woud rond het kanaal van Panamá, de rivier Chagres, en het meer Gatún. Wandeling op een pad door het nationale park. Bezoek aan het dierenopvangcentrum Summit. Middagmaal. In de namiddag, boottocht op het kanaal en op het Gatunmeer naar het Aapeiland. Op het eiland maakt u een mooie toer op zoek naar de verschillende apen in de mangroves, de luiaards en verschillende vogelsoorten. Dit alles tussen het drukke kanaal waar de grote tankschepen voorbijvaren. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


DAG 5 : PANAMA - TREIN COLON - DE CARAIBEN
Ontbijt. Vertrek voor een daguitstap richting Colon en het San Lorenzo Nationaal park om de Caraïbische kust, de Afro- Caraïbische cultuur en de schuilplaatsen voor piraten te gaan bezichtigen. Het San Lorenzo Nationaal park staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. U bereikt het fort van San Lorenzo door de laatste brug te nemen die over het kanaal is gebouwd (ingehuldigd in 2019). Vervolgens passeert u Fort Sherman, de voormalige Amerikaanse militaire basis. Dan doorkruist u een prachtig tropisch oerwoud, vol met prachtige fauna en flora. Het Fort San Lorenzo is gelegen in centraal Panama waar de rivier de Chagres in de Caraïbische Zee stroomt. Middagmaal onderweg. Halte bij de sluizen van Gatun, de indrukwekkendste van het Panamakanaal. Door drie immense poorten kunnen de enorme schepen een hoogteverschil overbruggen van 23 meter tussen de Caribische zee en het meer. Verder naar het stadje Gatun met zijn barokke bouwwerken. Treinrit van de Caribische zee naar de stille oceaan. Deze historische trein neemt u langs het kanaal en door de tropische vegetatie van de jungle naar de Stille Oceaan. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.


DAG 6 : PANAMA - SANTA CLARA
Ontbijt. Transfer naar van Santa Clara en intrek in het hotel Sheraton Bijao****+ (All In)


DAG 7 & 8 : SANTA CLARA
Vrije dagen in All In in het hotel Sheraton Bijao****+


DAG 9 : SANTA CLARA - PANAMA - MADRID
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid. Avondmaal en overnachting aan boord.


DAG 10 : MADRID - BRUSSEL
Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.


INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten met Air Europa - onthaal aan de luchthaven - alle vermelde transfers - de vermelde excursies begeleid door een franstallige gids - de vermelde hotels of evenwaardig - half pension van dag 2 tot dag 5 - All Inclusieve formule aan het strand - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours - de luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page