Peru / Bolivia, van Machu Picchu naar Gran Salar de Uyuni

Référence PERBOLNLINDMPUYUNI
€4.475
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS PERU / BOLIVIA (16 dagen / 13 nachten)

Lima - Cusco - Heilige Vallei - Ollantaytambo - Machu Picchu - Puno - Catamarancruise Titicacameer - La Paz - Tiwanaku - Uyuni - Gran Salar - Potosi - Sucre - Tarabuco - Santa Cruz de la Sierra


Gegarandeerd vertrek elke dinsdag met een lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Een exclusieve en perfect bestudeerde rondreis. Een opeenvolging van hoogtepunten die je grandeur van de oude Andes-culturen laat ontdekken, met de keizerlijke stad Cusco en de heilige vallei, de heilige tempels van het Zonne-eiland en de grandioze plaatsen Machu Picchu en Tihuanaco in het hart van de Cordillera. Proef de charme van de koloniale steden, ontdek het kleurrijke spektakel van de indiaanse markten in het prachtige licht van de hoogvlaktes van de Andes, maak de hoogste cruise ter wereld, wordt betoverd door de zonsopkomst en zonsondergang op het Titicacameer, en ervaar de desolaatheid van de Gran Salar de Uyuni. Van Lima naar La Paz, langs Cusco, Puno, Sucre en Potosi, een spannende reis die wordt becommentarieerd door de beste lokale gidsen.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - LIMA
Vlucht naar Lima via Madrid. Overnachting aan boord.


DAG 2 : LIMA
In de vroege ochtend aankomst in Lima, ontvangst, transfer en installatie in het hotel (kamer beschikbaar bij aankomst). In de middag, bezoek aan de hoofdstad, ooit de Stad der Koningen genoemd, die regeerde over een heel continent. U bezichtigt de voormalige koloniale buurten met de Plaza Mayor, ooit de de bakermat van de koninklijke macht , omgeven door de kathedraal, het presidentiële paleis, het aartsbisschoppelijk paleis en de Cabildo. Voortzetting van de ontdekking van de hoofdstad met de moderne wijken in de buurt van de Stille Oceaan. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie


DAG 3: LIMA - CUSCO
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuzco. Onthaal en transfer naar het hotel. Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”, de Inca-staat. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de Coricancha of de Zonnetempel waarop de Spanjaarden de kerk en het klooster van Santo Domingo bouwden. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, het zogenaamde Rode fort, Tambomachay of het Inca-bad, Kenko. Afsluitend een bezoek aan het kolossale complex van Sacsayhuamán. Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 4: CUSCO – HEILIGE VALLEI
Vertrek naar de Urubamba vallei. Bezoek aan de markt van Pisac. Een kleurrijke spektakel! U ontdekt er alle producten van tropische valleien en hoogvlaktes die de campesino’s er komen ruilen.Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de religieuze zone op kolossale rotsen.Verder naar Yucay in het hart van de Heilige Vallei. Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 5 : HEILIGE VALLEI – MACHU PICCHU – CUSCO
Transfer naar het station van Ollanta. Vertrek per trein (2u) naar de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Inca-ruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad van de Inca’s, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad tenmidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag! Vertrek naar het station Aguas Callientes en daarna nemen we de trein richting Ollanta. Transfer naar Cusco. Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 6 : CUSCO - PUNO
Transfer naar het station en vertrek per autocar naar de groene vallei van de Rio Vilcanota. (Mogelijkheid om dit traject af te leggen in Orient Expresstrein, sterk aanbevolen ! ). Verdere beklimming naar de col van La Raya (4319 m). Aankomst in Puno op de oevers van het Titicacameer (3 812 m), het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 7 : PUNO - CRUISE TITICACAMEER
Vertrek via de zuidelijke oever van het meer en langs de dorpjes met koloniale kerken. Grensovergang naar Bolivia en bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Inscheping aan boord van de catamaran. Buffetmaaltijd aan boord. Oversteek naar het Zonne-eiland, de heiligste grond van de Indiaanse wereld waar volgens de mythes van de Inca’s de oorsprong van de dynastie ligt. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het etnografisch museum.Daarna leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij geneeskunde, planten en mystiek gecombineerd worden. Diner aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting aan boord van de catamaran Consuelo


DAG 8 : CRUISE – LA PAZ
Zonsopgang op het meeren vertrek voor een mooie wandeling vanuit Challapampa naar Yumani, deze prachtige wandeling duurt 2 tot 3 uur 2 ou 3 heures, langs de indianengemeenschap en verbluffende landschappen. Terugkeer met de Catmaran naar Chua en verderzetting naar La Paz. Intrek in uw hotel.Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 9: LA PAZ - TIWANAKU - LA PAZ
Ochtendexcursie naar Tiwanaku, een indrukwekkende getuigenis van een oude beschaving die zo'n 2000 jaar geleden over de Altiplano heerste: de Akapana-piramide, de steles met enigmatische glyfen zoals El Fraile en de Ponce-monoliet, de Poort van de Zon en zijn god Viracocha, de Poort van de Maan... Stadsbezoek met de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, een rondrit in de kabelbaan voor een mooi panorama over de hoofdstad en de nevado illimani, de Indiaanse markten waaronder de beroemde heksenmarkt, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.


DAG 10 : LA PAZ – UYUNI– GRAN SALAR
‘s Morgens, transfer naar de luchthaven van La Paz en vlucht naar Uyuni. Onthaal en vertrek naar het Zoutmeer, de «Gran Salar». Excursie naar enkele eilandjes en halte te Incahuasi, een eiland dat oprijst uit de enorme witte vlakte, beter bekend als «Isla del Pescado» Men ziet er een groot aantal enorme cactussen, zekere van 8 m hoogte. Lunchbox. ‘s Namiddags terugreis naar Uyuni. Overnachting in het hotel van uw keuze..


DAG 11: UYUNI – POTOSI
Transfer naar het busstation en vertrek met een comfortabele lijnbus naar Potosi (280 km). Onthaal en transfer naar het hotel. Vrije tijd. Bezoek aan de stad of de imperiale stad aan de voet van de Cerro rico. Potosi werd als werelderfgoed van het Unesco verklaard om zijn rijke Koloniale architectuur.Bezoek aandekoloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken. Overnachting in het hotel van uw keuze.


DAG 12: POTOSI – SUCRE
Transfer naar het busstation en vertrek in een comfortabele lijnbus naar Sucre. Onthaal en stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa, overdekt met goud en juwelen. Daarna het Bolivar-park, de Plaza Anzures en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz.transfer naar het hotel van uw keuze.


DAG 13 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)
Ontbijt. ‘s Morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt (ENKEL OP ZONDAG !)die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Typisch middagmaal. Bezoek aan een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.


DAG 14 : SUCRE - SANTA CRUZ DE LA SIERRA
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santa Cruz. Aangekomen in Santa Cruz, een klein provinciestadje tot de jaren '70, is Santa Cruz de la Sierra de laatste decennia spectaculair gegroeid. Het is nu, volgens de laatste bevolkingsstatistieken, de dichtstbevolkte stad van Bolivia. Ondanks de ongebreidelde groei is Santa Cruz erin geslaagd om duidelijke sporen van zijn geschiedenis te bewaren en biedt het de bezoekers een interessant architecturaal en historisch erfgoed en een veelheid aan tropisch ogende parken en lanen. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar het hotel. In de middag, bezoek van de stad. Dit bezoek is een gelegenheid om het historische cachet van deze stad te ontdekken tijdens een wandeling over het hoofdplein of "24 de Septiembre", waar de kathedraal zich bevindt en een ontmoetingsplaats voor de lokale jeugd. Het passeren van de belangrijkste punten van belang van de stad, waaronder "La Recoba", de markt van typische producten van de oost-Indiaanse en Andes-gemeenschappen. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.


DAG 15 : SANTA CRUZ - MADRID
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid. Overnachting aan boord


DAG 16 : MADRID – BRUSSEL
Aankomst te Brussel.


STANDAARD HOTELS :
Lima : Britania*** - Cusco : Sueño del Inka*** - Vallée Sacrée : San Agustin la Recoleta*** - Puno : Sol Plaza*** - La Paz : Rosario*** - Uyuni : Tambo Aymara*** - Potosi : hostal Colonial*** - Sucre : hostal Indepedencia*** - Sata Cruz : Senses***+

SUPERIEURE HOTELS :
Lima : Dazzler**** - Cusco : Quinta San Blas**** - Vallée Sacrée : Casa Andina Premium**** - Puno : Casa Andina Premium**** - La Paz : Europa**** - Uyuni : Palacio de la Sal***+ - Potosi : Coloso Potosi***+ - Sucre : Parador de Santa Maria***+ - Santa Cruz : Senses***+

INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten met Iberia – de binnenlandse vluchten – alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels – al het vermelde wegtransport – alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen – het toeristisch ticket van Cusco– verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de hotels van de gekozen categorie of gelijkwaardig – de cruise op het Titicacameer in tweepersoonscabine met douche en toilet – vermelde maaltijden – de plaatselijke gidsen, Engels en Spaanstalig – luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa – (*)De Catamaran is altijd in het gezelschap van andere reizigers – gedetailleerde toeristische gids – Garantiefonds – de “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : Persoonlijke uitgaven (dranken, souvenirs, enz.) - De niet vermelde maaltijden - Fooien voor gidsen en chauffeurs


Enregistrer ce produit pour plus tard