Peru, Hola Perú

Référence PERNLINDHOLA
€2.895
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS PERU (15 dagen / 13 nachten)

LIMA - NAZCALIJNEN - AREQUIPA - PUNO - TITICACAMEER - CUSCO - PISAC - OLLANTAYTAMBO - HEILIGE VALLEI - MACHU PICCHU


Gewaarborgd vertrek elke dagen met lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Een klassieke rondreis ter ontdekking van de hoogtepunten van Peru : Lima, het magische Machu Picchu, Nazca, Arequipa, Puno, het Titicacameer en Cusco de voormalige hoofdstad van de Inca’s. Een goed uitgekiend programma die aan de eisen van de budgetreiziger voldoet. Hotels met de nodige basisbenodigdheden. Een fascinerende reis in het land van de Zonnetempel !
DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – LIMA
Vlucht naar Lima via Madrid. Onthaal, transfer, intrek en overnachting in het hotel Britania***


DAG 2 : LIMA
Ontbijt. Bezoek aan het moderne en dynamische gedeelte van de stad in de wijken Miraflores en San Isidro. Bezoek aan de koloniale stad: de Plaza Mayor, de kathedraal, het presidentiëel paleis, het paleis van de Aartsbisschop, de Cabildo, de koloniale straten, San Francisco, enz. Lima telt ook een groot aantal musea met interessante verzamelingen van de antieke beschavingen. Overnachting in het hotel Brittania***


DAG 3 : LIMA – NASCA
Ontbijt. Vrije voormiddag. Transfer naar het busstation en vertrek per lijnbus naar Nasca via de kustwoestijn die onderbroken wordt door diepe valleien met groene oases. Intrek en overnachting in het hotel Casa Andina Classic***.


DAG 4: NASCA
Ontbijt. Vrije dag. Vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien, de open velden, de pistes, de plaatsen en de tekeningen: een walvis, kolibri, spin, aap. Het is ook mogelijk enkele persoonlijke ontdekkingen te doen : de antieke stad van Kawachi, het antiek kerkhof van Chauchilla, de Planetario, de puquios die toegang geven aan de ondergrondse kanalen van de Nasca’s, het Antonini museum, enz. Overnachting in het hotel Casa Andina Classic***


DAG 5 : NASCA – AREQUIPA
Vrije dag. ‘s Avonds vertrek per lijnbus Royal Class met inclineerbare zetels naar Arequipa.


DAG 6 : AREQUIPA
Aankomst in Arequipa, een oase aan de voet van de vulkanenketen. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Bbezoek aan het museum van de mummie Juanita ; stadsbezoek met het klooster van Santa Catalina. Overnachting in het hotel La Maison d'Elise***.


DAG 7 : AREQUIPA – PUNO
Ontbijt. Vertrek per lijnbus naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis (6uur) doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen en kleine meren waar flamingo’s leven. In de late namiddag, aankomst te Puno aan de oevers van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3.812 m). Intrek en overnachting in het hotel Quelquatani***.


DAG 8: PUNO (TITICACAMEER)
Ontbijt. Dagexcursie, altijd in groep. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros-Aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het riet van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Voortzetting van de boottocht naar het eiland Taquile. Wandeling naar het dorp van Taquile, het hoogte punt van het eiland. De inwoners van de Aymara etnie hebben hun eeuwenoude tradities en klederdracht behouden. Onthaal en installatie in een Indiaanse familie. Middagmaal. Ontdekking van het Indiaanse gemeenschapsleven die zich gespecialiseerd hebben in het weven. Terugkeer naar Puno. Aankomst in de haven in de late namiddag en transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel Quelquatani***.


DAG 9 : PUNO – CUSCO
Ontbijt. Transfer naar het busstation en vertrek per lijnbus naar Cusco en oversteek van de altiplano met hier en daar kuddes lama’s en alpaca’s. Haltes zijn onderweg voorzien voor een bezoek aan de typische steden, koloniale kerken en enkele Inca-sites. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4.319 m) aan de voet van de besneeuwde bergketens en afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Middagmaal. Verder langs typische dorpjes: Oropesa, Andahuaylillas, Urcos, Cachi. Aankomst in Cuzco (3.400 m). Onthaal, transfer, intrek en overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 10 : CUSCO
Ontbijt. Stadsbezoek (kathedraal, Zonnetempel, Inkastraten) en de omringende ruïnes (Sacsayhuamán, Kenko, Puca Pucara, Tambo Machay). Overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 11 : CUSCO
Ontbijt. Daguitstap naar Pisac met de beroemde markt (dinsdag, donderdag, zondag) in de Heilige Vallei, middagmaal en bezoek van Ollantaytambo. Overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 12 en 13 : CUSCO
Ontbijt. Daguitstap naar Machu Picchu met de Backpackerstrein. Ontdekking van de beroemde Verloren Stad van de Inca’s. Mogelijkheid tot overnachting in Machu Picchu in plaats van Cusco (zie hierbij «Speciale offerte». Overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 14 : CUSCO – LIMA – MADRID
Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima. Vrije tijd. Suggestie : Bezoek aan het Larco-museum dat een interessante collectie bevat van de antieke Peruviaanse beschavingen, waaronder de beroemde ‘huacos eroticos’ (erotische beeldjes). Transfer naar de luchthaven voor uw retour vlucht naar Europa. ‘s Avonds, vlucht naar Madrid.


DAG 15 : MADRID – BRUSSEL
Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.


INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten met Iberia - de binnenlandse vluchten - de luchthaventaksen - onthaal aan de luchthaven - alle vermelde transfers - de vermelde traject met lijnbus - de vermelde excursies in internationale gezelschap - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig - ontbijt - de vermelde maaltijden - het toeristisch ticket van Cusco - een reisgids - Garantiefonds – de "kwaliteitservice" van Sudamerica Tours


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS :
de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur


Enregistrer ce produit pour plus tard