Peru, de Magische Wereld van de Andes

Référence PERNLINDMAGISCHE
€3.995
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS PERU (14 dagen / 12 nachten)

LIMA – PARACAS - ICA - NAZCALIJNEN - BALLESTAS EILANDEN - AREQUIPA - PUNO - MINICRUISE TITICACAMEER - CUSCO - PISAC - OLLANTAYTAMBO - HEILIGE VALLEI - MACHU PICCHU


Gewaarborgd vertrek elke dagen met lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Deze Rondreis werd samengesteld om een maximum te zien in een minimum van tijd. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: de heilige tempels de Incas en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte.Ontdek de Condors in de Colca canyon. Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes en de drijvende eilanden op het Titicacameer. Van Lima naar Cusco via Arequipa en Puno, een fascinerende reis die van commentaar voorzien wordt door de beste plaatselijke gidsen.DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – LIMA
Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. Overnachting in het hotel.


DAG 2 : LIMA – PARACAS (NASCA)
Transfer naar het busstation en vertrek met de Royal Class lijnbus naar Paracas. Intrek in het hotel, aan de stille oceaan met een groot zwembad. Vanop het vliegveld van Pisco, vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap. Avondmaal en overnachting in het hotel


DAG 3 : PARACAS– BALLESTAS-EILANDEN – LIMA
Vertrek naar Paracas en oversteek naar de Balestas-eilanden met een korte blik op de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in het zand van een duin is aangebracht. Boottocht tussen de eilandjes die bevolkt zijn door zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden watervogels. Middagmaal. Vertrek per lijnbus naar Lima. Onthaal en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel.


DAG 4 : LIMA – AREQUIPA
Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel, in de coloniale wijken van de stad. Typische middagmaal in het restaurant Sol de Mayo. Bezoek aan de charmante koloniale Witte stad. Overnachting in het hotel.


DAG 5 : AREQUIPA – PUNO (TITICACAMEER)
Vertrek naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantrastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven. Box lunch. Aankomst te Puno, een stad op een brede baai aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3 812 m). Intrek in het hotel aan de oevers van het meer. Overnachting in het hotel.


DAG 6 : PUNO – CRUISE (TITICACAMEER)
Vertrek via de zuidelijke oever van het meer en langs de dorpjes met koloniale kerken. Prachtig, wild landschap, badend in het licht met bijzonder intense kleuren. Grensovergang naar Bolivia in Yunguyo en bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Inscheping aan boord van de catamaran en installatie in de cabines. Buffetmaaltijd aan boord. Oversteek naar het Zonne-eiland. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het Ethno Eco Complex® met het etnografisch museum, pre-Columbiaans huis en overblijfselen van de expedities van Thor Heyerdahl waarvan de rieten vlotten gemaakt werden door inboorlingen van het eiland. Daarna leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa, het archeologisch museum, de heilige tempel van Chincana. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij mystiek, en geneeskunde gecombineerd worden. Avondmaal aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting op de Catamaran .


DAG 7 : TITICACAMEER – PUNO
Zonsopgang op het meer en verderzetting van de cruise. Aankomst te Copacabana, vrije tijd om het havenstadje en zijn markten te ontdekken. Middagmaal. Verder naar Puno. Aakomst tegen het eind van de dag. Overnachting in het hotel.


DAG 8 : PUNO – LA RAYA – CUSCO
Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus of per trein (Orient Express rijtuigen, supplement : 180€) en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4 319 m) Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3 400 m) op het einde van de dag. Intrek in het hotel, dat gelegen is in het centrum van de historische stad die als werelderfgoed beschermd is. Overnachting in het hotel.


DAG 9 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO -YUCAY (HEILIGE VALLEI)
Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige dal. Eeen zeer gekleurd spektakel ! Middagmaal. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de religieuze zone. Intrek in het hotel te Yucay. Overnachting in het hotel.


DAG 10 : YUCAY – MACHU PICCHU
Vertrek per trein via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Inca-ruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad temidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag ! Middagmaal . Overnachting in het hotel.


DAG 11 : MACHU PICCHU – CUSCO
Vrije voormiddag om de site verder te ontdekken of om te wandelen op het beroemde Inca-pad tot aan de Zonnepoort of een bezoekje aan de duizelingwekkend hoge Inca-haven of om de beklimming naar Huayna Picchu te maken. Middagmaal in het restaurant Café Inkaterra. Terug per trein naar Cusco. Overnachting in het hotel.


DAG 12 : CUSCO
Vrije voormiddag. In de namiddag, ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”, de hoofdstad van de Inca-staat waarvan nog heel wat restanten overblijven, zoals de wondermooie werken van het koloniale tijdperk. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha of de Zonnetempel waarop de Spanjaarden de kerk en het klooster van Santo Domingo bouwden. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, het zogenaamde Rode fort, Tambomachay of het Inca-bad, Kenko en het kolossale Sacsayhuamán. Middagmaal in het restaurant Tunupa. Vrij enamiddag. Overnachting in het hotel.


DAG 13 : CUSCO – LIMA – MADRID
Vlucht naar Lima. Stadsbezoek: de plaza Mayor omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en de Cabildo, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Middagmaal in het romantisch decor van restaurant La Rosa Nautica op een steenworp van de Stille Oceaan. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.


DAG 14 : MADRID – BRUSSEL


STANDAARD HOTELS :
Lima : Britania*** - Paracas : Posada del Emancipador*** - Arequipa : Maison d'Elise*** - Puno : Qelqatani*** - Cusco : Sueño del Inca*** - Yucay : San Agustin La Recoleta*** - Machu-Picchu : Flowers House***

SUPERIEURE HOTELS :
Lima : Casa Andina Select**** - Paracas : Hacienda Paracas**** - Arequipa : Casa Andina Select**** - Puno : Casa Andina Premium**** - Cusco : Hilton**** - Yucay : Casa Andina Private**** - Machu-Picchu : El Mapi***+

INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten met Iberia - de binnenlandse vluchten - de luchthaventaksen - onthaal aan de luchthaven - alle vermelde transfers - de vermelde traject met lijnbus - de vermelde excursies in internationale gezelschap - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig - ontbijt - de vermelde maaltijden - de 2d/1n cruise op het Titicacameer in catamaran - het toeristisch ticket van Cusco - een reisgids - Garantiefonds – de "kwaliteitservice" van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur

Enregistrer ce produit pour plus tard