Peru, van Arequipa tot de Incatrail

Référence PERNLINDINCATRAIL
€3.395
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS PERU (15 dagen / 13 nachten)

LIMA - AREQUIPA - CAÑON DEL COLCA - PUNO - TITICACAMEER - UROS - TAQUILE - AMANTANI - CUSCO - PISAC - OLLANTAYTAMBO - HEILIGE VALLEI - INCATRAIL - MACHU PICCHU


Gewaarborgd vertrek elke dagen met lokale gids op elke etappe (minimum 2 deelnemers)


Een exclusieve, perfect bestudeerde rondreis. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: Pisac, Ollantaytambo, de heilige tempel van het Amantani-eiland en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte. De Colca Cañon, de diepste ter wereld en de beste plaats ter wereld om condors te observeren! Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes, maak een boottocht van twee dagen op het titicacameer en overnacht bij een familie Aymara-indianen, laat u betoveren door de zonsop- en ondergang op het Titicacameer. Steek de altiplano over in een toristische bus en bezoek de mooiste vallei van Peru, de heilige vallei van de Incas evenals Cuzco, de vroegere hoofdstad van de Incas. Beëindig de rondreis met een prachtige trekking van 4 dagen langs oude incapaden over de Andes tot aan de verloren stad van de Incas, Machu Picchu. Het is een rondreis voor sportieve mensen, liefhebbers van avontuur en contact met de lokale bevolking.
DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - LIMA
Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. Hotel Britania***


DAG 2 : LIMA
Bezoek aan de zogenaamde Koningsstad die een heel continent regeerde. U zult er de oude koloniale wijken zien met de Plaza Mayor waar vroeger alle macht gezeteld was, omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en van de Cabildo. Daarna de koloniale wegen met gevels versierd met balkonnetjes van bewerkt hout, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Bezoek aan het Goudmuseum in de Monterico wijk. Dit privé museum verzamelt meer dan 8.000 gouden muntstukken die vooral afkomstig zijn uit oude culturen van de noordelijke kust. Bijvoorbeeld: Chimus, Mochicas, Vicus enz. Het beschikt ook over een mooie verzameling vuurwapens en wapens. Overnachting in het hotel Brittania***


DAG 3 : LIMA – AREQUIPA
Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel. Ontdekking van de Witte Stad, zo genoemd omwille van de constructies in vulkanische steen, de sillar. U zult de Plaza de Armas zien, omringd door gracieuze zuilengalerijen en beplant met palmbomen en jacarandas, de kathedraal, de kerk van de Compañia, de prachtig versierde kapel en de kloosters, waarvan het klooster van Santa Catalina een echte stad binnen de stad vormt. Hotel Posada del Monasterio***.


DAG 4 : AREQUIPA – COLCA CAÑYON
Vertrek met de bus naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de lama’s, de alpacas en de vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting van de weg langs de «puna», om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg passeren we langs verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay, het belangrijkste van de vallei. Vrije namiddag om een mooie wandeling te maken. Overnachting in het hotel Casa Andina Colca***.


DAG 5 : COLCACANYON - PUNO (TITICACAMEER)
Vetrek naar de Cruz del Condor waar u onder normale omstandigheden de condors kan observeren die langs de rotswanden zweven. U zult ook een beter zicht krijgen op de diepte van de canyon. Vertrek naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven. Box lunch. Aankomst te Puno, een stad op een brede baai aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3.812 m). Intrek in het hotel aan de oevers van het meer. Overnachting in hotel Quelquatani***.


DAG 6 : PUNO – UROS - AMANTANI - TITICACA
Dagexcursie in groep. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros-Aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Verderzetting naar Amantani. Middagmaal. Bezoek aan het eiland met zijn precolumbiaanse tempel met een prachtig uitzicht over het meer. Avondmaal en overnachting bij de inwoner.


DAG 7: AMANTANI - TAQUILE – PUNO
Ontbijt en vrije tijd om het eiland verder te ontdekken. Voortzetting van de boottocht naar het eiland Taquile. Wandeling naar het dorp van Taquile, het hoogtepunt van het eiland. De inwoners van de Aymara etnie hebben hun eeuwenoude tradities en klederdracht behouden. Onthaal en installatie in een Indiaanse familie. Middagmaal. De ontdekking hoe ze daar in hun gemeenschap leven. De Indianen hebben zich in het weven gespecialiseerd. Terugkeer naar Puno. Aankomst in de haven op het einde van de namiddag en transfer naar het hotel. Overnachting in hotel Quelquatani***.


DAG 8 : PUNO – CUSCO
Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus (of per Orient Express luxetrein, supplement : 180€ sterk aanbevolen !) en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4.319m) Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3.400m). Intrek en overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 9 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO - YUCAY (HEILIGE VALLEI)
Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige dal. Een zeer gekleurd spektakel ! Middagmaal. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de religieuze zone. Terugkeer naar Cuzco en overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 10 : CUSCO – WAYLLABAMBA
We vertrekken omstreeks 5 uur ‘s ochtends uit Cuzco naar km 82, het begin van de Inca trail naar Machu Picchu. We wandelen naar Wayllabamba, een redelijk vlakke wandeling langs de Urubamba rivier met een uitzicht over de Veronica sneeuwtop met een hoogte van 5.750m. We gaan verder richting de vallei van de Kusichaca rivier. We komen ‘s middags in Wayllabamba. Vanaf de kampeerplaats hebben we een schitterend uitzicht over de vallei en de omringende bergen.


DAG 11 : WAYLLABAMBA - PACAYMAYO
Vroeg vertrek met een steile klim naar de eerste bergpas, Warmi Wañusca, op 4.200 meter. We lopen over traptreden door een bos naar een open gebied, de puna. Hier zien we soms lama’s die voor de pas aan het grazen zijn. Op de pas nemen we een welverdiende pauze en genieten we van het uitzicht aan beide kanten, voordat we beginnen met de afdaling over de trappen naar de andere kant. Na zo’n 1 tot 2 uur lopen, komen we in de bodem van de vallei bij Pacaymayo, hier zullen we kamperen.


DAG 12: PACAYMAYO – WIÑAYWAYNA
Na het ontbijt vervolledigen we de Inca trail naar de tweede bergpas op 3.900m. Hier hebben we op zonnige dagen een geweldig uitzicht over de Vilcabamba bergketen, waar de Incas zich hadden verscholen tijndens de invasie van de conquistadores. De derde bergpas van de Inca trail wandeltocht is zeer mooi, met nevelwoud, orchideeën, varens en kleurrijke vogels. De inca trail is hier schitterend, met half uitgehakte tunnels en perfect geplaatste stenen. We lunchen op de derde bergpas dichtbij de ruïnes van Puya Patamarca. Vervolgens beginnen we met de lange afdaling naar Wiñay Wayna, onze laatste kampeerplaats.


DAG 13: WIÑAYWAYNA – MACHU PICCHU - CUZCO
Zeer vroeg vertrek om Inti Punku te bereiken voor de zonsopgang. Hier hebben we een eerste uitzicht over Machu Picchu. Na een rondleiding met gids doorheen de verschillende sectoren van de verloren stad krijg je nog wat vrije tijd. ‘s Middags ontmoeten we elkaar weer in Aguas Calientes waar we de trein nemen. Terug per trein naar Ollantaytambo en transfer naar Cuzco. Overnachting in het hotel Sueños del Inka***.


DAG 14 : CUSCO– LIMA – MADRID
Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”. U zult er de kathedraal zien op de Plaza de Armas, de Calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha en het klooster van Santo Domingo. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, Tambomachay, Kenko en het kolossale complex van Sacsayhuamán. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid via lima.


DAG 15 : MADRID – BRUSSEL


INBEGREPEN IN DE PRIJS : de intercontinentale vluchten met Iberia - de binnenlandse vluchten - de luchthaventaksen - onthaal aan de luchthaven - alle vermelde transfers - de vermelde traject met lijnbus - de vermelde excursies in internationale gezelschap - het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig - een boottocht van twee dagen op het titicacameer met overnachting bij inwoner - de incatrail gedurende vier dagen in vol pension - ontbijt - de vermelde maaltijden - het toeristisch ticket van Cusco - een reisgids - Garantiefonds – de "kwaliteitservice" van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : de dranken en persoonlijke uitgaven – de niet vermelde maaltijden - fooien voor gids en chauffeur

Enregistrer ce produit pour plus tard