top of page

Costa Rica 4Kids

COSNLCAR4KIDS
€3.350
En stock
1
Détails du produit

SELF DRIVE COSTA RICA (14 dagen / 12 nachten)

SAN JOSÉ - TORTUGUERO - SARAPIQUI - ARENAL - MONTEVERDE - PLAYA SAMARA


Gewaarborgd vertrek elke dag met huurwagen (minimum 2 deelnemers)


Rondreis met huurwagen inclusief activiteiten en begeleide bezoeken met de focus op kinderen. Deze rondreis laat u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica en omvat de leukste activiteiten ter plaatse. Ga op ontdekking in het National Park Tortuguero, dat omwille van haar natuurlijke rijkdommen ook wel de Amazone van Costa Rica wordt genoemd. Trek doorheen de Caraïbische vlaktes van Sarapiqui langsheen de ananasplantages. Bewonder de perfecte conische vorm van de Arenal vulkaan en laat de kinderen in de botanische tuin van Danaus de wonderlijke wereld ontdekken van amfibieën, reptielen, vlinders en het bomendak van het woud langsheen de hangbruggen. Verder op het programma staan het nevelwoud van Monteverde waar de legendarische quetzal verblijft en de noordelijke Pacifische kust waar het heerlijk relaxen is op de prachtige witte zandstranden. U verblijft in lodges en hotels (standaard categorie) gelegen in ongerepte regio’s.

Prijs per volwassene Prijs per kind
(van 2 tot 12 jaar)
Prijs per kind
(van 12 tot 16 jaar)
01/01 – 30/06 3.350 € 1.795 € 1.995 €
01/05 – 30/06 3.350 € 1.795 € 1.995 €
01/07 – 31/08 3.650 € 2.095 € 2.295 €
01/09 – 14/11 3.350 € 1.795 € 1.995 €
15/11 – 14/12 3.350 € 1.795 € 1.995 €
15/12 – 31/12 N.A N.A N.A
Prijs op basis van minimum 2 volwassenen – met maximum 2 kinderen per kamer - behalve tijdens de kerstvakantie / Nieuwjaar en Semana Santa
DAG 1: BRUSSEL - MADRID - SAN JOSÉ
Vlucht vanaf Brussel naar San José via Madrid. Aankomst in San José. Ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Overnachting in Hotel Colonial***.


DAG 2: SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3u rijden, 2u per boot)
Vertrek rond 6u30 richting de Caraïbische kust samen met de gids. Tijdens de rit doorkruist u het tropisch regenwoud van het Braulio Carrillo National Park. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina gevolgd door inscheping en boottocht richting Tortuguero. Aankomst met welkomstdrankje en intrek in de kamers. Lunch gevolgd door vrije tijd. Rond 15u00 vertrek per boot voor een wandeling in het dorp. Diner en overnachting in de Laguna Lodge.


Optie ter plaatse:

Adopteer een zeeschildpad

Tijdens een bezoekje aan het Sea Turtle Conservancy krijgt u de kans om een zeeschildpad te adopteren. Dankzij uw peter- of meterschap geeft u de schildpad niet enkel een naam, u helpt met uw bijdrage ook het markerings- en opvolgingsprogramma financieren.

DAG 3: TORTUGUERO
Voorafgaand aan het ontbijt staat een boottochtje gepland om het ontwakende woud te ontdekken. Een rustige dag in een weelderig groene omgeving. Een tweede boottocht gevolgd door een wandeling vanaf de lodge neemt u mee op verkenning naar de natuurlijke rijkdommen van het ecosysteem in het Tortuguero National Park: apen, luiaards en krokodillen ze zijn allemaal van de partij. Vol pension en overnachting in de Laguna Lodge.

Opties: Extra excursie per kajak; nachtelijke wandeling in het reservaat; tijdens het seizoen (van mei tot september) observatie van nestende schildpadden.


DAG 4: TORTUGUERO - SARAPIQUÍ (2u per boot, 3u rijden)
Ontbijt in de lodge. Vertrek richting Sarapiquí in het noordwesten van de Caraïbische vlakte. De verplaatsing gaat per boot en de bus tot in Guápiles, waar u stopt voor het middagmaal. Ophalen van de huurwagen in Guapiles en vertrek richting de landelijke regio van Sarapiquí, de streek van de palm- en ananasplantages. Natuurliefhebbers zullen in deze regio hun hartje ophalen. In de namiddag ontvangt de familie Gómez u met open armen. Tijdens uw ontmoeting met Don Rodolfo en Doña Rosa, beide Costa Ricaanse boeren, komt u meer te weten over het leven op de biologische ananasplantage en de dieren op de boerderij. Diner en overnachting op de boerderij Finca Sura.


DAG 5: SARAPIQUÍ - ARENAL (2u30 rijden)
Ontbijt. Vertrek richting de Arenal vulkaan. Vanaf het dorpje La Fortuna doemt het conische silhouet op van de imposante vulkaan die de gehele regio domineert. Suggestie voor onderweg: een kleine omweg ter hoogte van Venecia om de waterval del Toro te bezoeken. Intrek en overnachting in het hotel Catarata Ecolodge.


DAG 6: ARENAL
Ontbijt. Voormiddagbezoek aan de botanische tuin van Danaus om de biodiversiteit van de fauna en de flora van deze streek te ontdekken. In het kader van een herbebossingsproject zult u er ook een boom kunnen planten.

Vrije namiddag om er op uit te trekken in de regio. De weelderig groene heuvels rond de vulkaan werden door veehouders al sinds begin van vorige eeuw beetje bij beetje omgetoverd tot een lappendeken van weiland en bos. Te paard doorkruisen zij de velden en bosgronden… Een transportmiddel dat zich heel goed leent voor de verkenning van de omgeving rondom de vulkaan. De regio rondom Arenal laat zich met haar adembenemende ervaringen en locaties graag ontdekken.

‘s Avonds stellen we u volgende optionele activiteit voor:

Riviersafari tijdens de schemering van valavond - 62$ per persoon

Ontdek het nachtelijke leven in het gezelschap van een natuurgids. U krijgt de kans om buidelratten, luiaards, brulapen, uilen en krokodillen te observeren.

Vertrek om 16u – Duur: 2u – Minimum leeftijd: 7 jaar

Overnachting in de Catarata Ecolodge


DAG 7: ARENAL - MONTEVERDE (4u30 rijden)
Ontbijt. Uitstap naar het oerwoud waar u de tropische pracht verkent via hangbruggen gelegen op 8 tot 22 meter hoogte (wandeling van ong. 2u). Op het parcours van zo’n 3000 meter lengte doorkruist u het tropische bos via wandelpaden die u leiden langsheen 8 vaste en 6 hangbruggen. De wandelweg werd dusdanig ontworpen dat ze toegankelijk is voor iedereen. De bruggen, van 8 tot 98 meter lang en maximaal 45 meter hoog, zijn uitgevoerd in hoogtechnologische metalen structuren en bieden bezoekers alle nodige veilig- en zekerheden. Samen met de natuurgids ontdekt u het uitbundige leven van dieren en planten in dit tropische woud. Vertrek richting Monteverde, het weelderig groene nevelwoud dat het thuis is van de legendarische quetzal en honderdduizenden kolibries. Intrek en overnachting in de Arco Iris Lodge.


DAG 8: MONTEVERDE
Ontbijt. Vrije dag om er op uit te trekken in de regio. Opties: vlinderfarm, canopy tour, hangbruggen, paardrijden, houtsnijwerk, de reservaten Santa Elena en Monteverde…

Het reservaat van Monteverde en Santa Elena: Hier kunt u de theatrale magie ontdekken van het tropisch nevelwoud met haar mossen, veengronden, lianen en ontelbare reusachtige varens. U waant er zich op een blauwgroene planeet van water en planten. Er komt geen einde aan de ontdekkingen dankzij de vele bromelia’s, wilde orchideeën, varens en ontelbare kolibries.

Vervolgens trekt u op verkenning in de vleermuizen jungle. Een ontdekking van de wonderbaarlijke wereld van deze gevleugelde muizen laat niemand onaangeroerd. Observeer de vleermuizen terwijl ze eten, vliegen, hun jongen zogen en luister ook naar hun kreten dankzij de ultrasound detector. Een ongetwijfeld unieke belevenis voor jong en oud.

Geniet ‘s avonds van een begeleide wandeling doorheen het private reservaat van Curi Cancha. Beleef er een nachtelijk avontuur met de kikkers, insecten, luiaards en vogels van het woud. Overnachting in de Arco Iris Lodge.


DAG 9: MONTEVERDE - PLAYA SAMARA
Ontbijt. De (zand)wegen leiden u naar de Guanacaste regio, een droog gebied in het noordwesten. Deze regio die ooit deel uitmaakte van Nicaragua, sloot zich na een referendum aan bij Costa Rica. De route brengt u langsheen het Arenal meer tot in Samara met onderweg een oversteek van het schiereiland Nicoya en de river Rio Tempisque. Suggesties voor onderweg: een omweg laat u kennismaken met de prachtige natuurlijke rijkdommen van het Palo Verde National Park; de Hacienda Las Pumas te Cañas een asiel en opvangcentrum voor katachtigen. Samara is een authentiek dorp met een prachtig strand en koraalrif, een duikje in het water wordt warm aanbevolen… Intrek en overnachting in het hotel Samara Pacific Lodge, een kleinschalig ecologisch hotel nabij het strand.


DAG 10 & 11: PLAYA SAMARA
Ontbijt. Tijdens één van deze dagen vaart u per kajak tot aan het eilandje Chora waar u op het strand kan genieten van het tropische klimaat. Ter plaatse verkent u niet alleen het bovengrondse leven, maar ook de kleurijke onderwaterwereld van de nabijgelegen koraalriffen (minimumleeftijd 4 jaar voor deze uitstap). Optioneel: Bezoek aan Playa Ostional, een reservaat voor nestende karetschildpadden, of het magische Camaronal natuurreservaat, paardrijden, bootcruise, dolfijnexcursie per boot… Overnachting in Samara Pacific Lodge.


DAG 12: PACIFISCHE STRANDEN - SAN JOSE (5U30 rijden)
Ontbijt in het hotel. Vertrek richting de hoofdstad. Suggestie voor onderweg: een bezoek aan het Aras El Manantial sanctuarium – een centrum dat vogelsoorten ondersteunt die met uitsterven zijn bedreigd . Kleine omweg naar Sarchi waar de befaamde gekleurde karren worden gemaakt die vroeger gebruikt werden voor het transport van koffie en fruit. Intrek en overnachting in het hotel Aeropuerto***.


DAG 13: SAN JOSÉ - MADRID
Ontbijt. Inleveren van de huurwagen bij het agentschap Alajuela en transfer naar de luchthaven (5 min.). Check-in voor de trans-Atlantische vlucht en terugreis naar Brussel via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord.


DAG 14 : MADRID - BRUSSEL


IN DE PRIJS INBEGREPEN : de intercontinentale vluchten - luchthaventaksen - onthaal aan de luchthaven - de huurwagen (Suzuki Vitara II of evenwaardig) met de verplichte verzekering van dag 4 tot dag 13 - de vermelde excursies in Tortuguero begeleid door een engelstalige gids - de vermelde hotels - ontbijt - vol pension in Tortuguero - de volgende excursies/activiteiten begeleid door een engelstalige gids : D2 & 3 in Tortuguero, D4 ontdekking van de ananasplantage, D6 Botanische tuin Danau, D7 hangbruggen, D8 avondexcursie en vleermuizenexcursie D10 of 11 kayak en snorkeling - een gedetailleerde reisgids - het Garantiefonds - de "Kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS : persoonlijke uitgaven (dranken, enz) – eventuele verzekeringen – niet vermelde maaltijden – de facultatieve excursies – fooien voor gidsen en chauffeursEnregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page