top of page

Ecuador 4Kids

ECUNLIND4KIDS
€3.675
En stock
1
Détails du produit

INDIVIDUELE RONDREIS ECUADOR (15 dagen / 13 nachten)

QUITO - MITAD DEL MUNDO - MINDO - OTAVALO - KARANQUI - AMAZONIE - BANOS - RIOBAMBA - CUENCA - CAJAS - GUAYAQUIL


Gewaarborgd vertrek elke dagen met privé gids (engels) (minimum 2 deelnemers)

Ecuador is een van de kleinste landen van Latijns-Amerika. Men ontdekt er echter wel de zelfde verscheidenheid als in de andere landen van Zuid-Amerika : de zee, de eilanden, de kust, het gebergte en het Amazonienwoud. Ecuador heeft ook een grote etnische verscheidenheid en een rijke geschiedenis. Deze vijftiensdaagse rondreis is ideaal voor families, combineert een ontdekking van Quito en Cuenca, twee pareltjes van koloniale architectuur die als werelderfgoed beschermd ziji, met Salcedo en Riobamba; een bezoek aan de indiaanse markten zoals b.v. Otavalo en een ontdekking van het Amazonewoud aan de oevers van de Río Napo. U bezoek de subtropiche vallei van Mindo, met zijn vlinders, watervallen en andere vogels. U zal kunnen verblijven in de inheemse gemeenschap van Magdalena de Karanquien deelnemen aan de dagdagelijkse activiteiten. En u zal genieten van verschillende sport en avontuur activiteiten in Baños, bekend om de kwaliteit van haar thermale wateren. U eindigt de reis met het nationale park Cajas en Guayaquil


STANDAARD HOTELS SUPERIEURE HOTELS
Prijs per volwassene 1ste kind 2de kind Prijs per volwassene 1ste kind 2de kind
01/01 - 30/06 3.675 € 3.340 € 2.195 € 3.840 € 3.440 € 2.230 €
01/07 - 31/08 3.925 € 3.590 € 2.535 € 4.090 € 3.690 € 2.580 €
01/09 - 30/11 3.675 € 3.340 € 2.195 € 3.840 € 3.440 € 2.230 €
01/12 - 15/12 3.925 € 3.590 € 2.535 € 4.090 € 3.690 € 2.580 €

Prijs op basis van minimum 2 volwassenenDAG 1 : BRUSSEL – MADRID – QUITO
Vlucht naar Quito via Madrid. Overnachting aan boord.


DAG 2 : QUITO & ECUADOR
Aankomst te Quito, onthaal door onze gids en vertrek naar het koloniale centrum van Quito en bezoek aan het congrespaleis, het onafhankelijkheidsplein en de kathedraal. Bezoek aan het klooster van San Francisco en de kerk van Compania (1605). Ze wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de Zuid-Amerikaanse barok. Vervolgens klimmen we op de ‘Panecillo’, voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Verderzetting naar het noorden van Quito en bezoek aan het monument van de Evenaar. Op deze plaats komen de twee halfronden samen. Bezoek aan het Etnografisch museum. Intrek en overnachting in het hotel.


DAG 3 : QUITO – MINDO
Vertrek naar Mindo. De vallei van Mindo bevindt zich in een beschermd reservaat Mindo-Nambillo, twee uur ten noord westen van Quito, langs de flanken van de vulkaan GuaGua Pichincha. Dit reservaat is 19 200 hectaren groot bevat zowel stukken nevelwoud als regenwoud. Eerste halte is voorzien bij de uitgedoofde krater van de vulkaan Pululahua, daarna zakt u verder af naar het woud met de gids om een wandeling te maken op zoek naar de plaatselijk flora en fauna tot aan de waterval van Pacaya, die 50 meter hoog is. Daarna bezoekt ook ook nog een orchideëntuin en wandelt u verder naar het dorpje Mindo waar u een vlinderboerderij bezoekt. In optie : tubing in de Mindo rivier. Tot slot biedt de 'Septimo Paraíso' werkplaats handwerkactiviteiten aan voor de kinderen, daar kunnen ze leren hoe ze zwaarden, kaders, enz. moeten maken. Overnachting in het hosteria Septimo Paraiso.


DAG 4 : MINDO - OTAVALO - KARANQUI
Vertrek naar Otavalo. Traject naar de ambachtelijke centra via de Andeense landschappen. Onderweg stoppen we in Calderon, Guyllobamba en Cayambe. Elk dorp heeft zijn specialiteit. Aankomst bij de indiaanse markt van Otavalo. Het is een kleur en festival van tapijten, truien, juwelen, schilderijen, …enz. Verderzetting naar de inheemse gemeenschap van Magdalena de Karanqui. Magdalena ligt ongeveer 3100 m boven de zeespiegel, het oude huis van Atahualpa, de laatste heerser van de Inca, en is een paradijs dat verloren is gegaan in de tijd tussen bergen en vredige valleien. Het is ondergedompeld in een land en een pastorale omgeving die de Karanki-cultuur heeft behouden met tradities die eeuwenlang onaangeroerd zijn gebleven, die voor hun vee zorgen, hun land bewerken en genieten van de frisse lucht van de berg. Installatie, diner en overnachting bij bungalow.


DAG 5 : KARANQUI
Dag in Karanqui, deelnemen aan de eenvoudige activiteiten van de gemeenschap zoals:

* Bonen pellen, maïs roosteren
* Dieren voederen
* Zaai- en oogsttechnieken
* Koeven melken
* Kneed en maak maïsbrood
* Leren borduren
* Schapen herderen
* Wandelingen
* Paardrijden.
* Mountainbike
Diner en overnachting.


DAG 6 : KARANQUI - AMAZONIE
Vertrek naar het oosten richting het Amazone regenwoud. Passage door de regio Papallacta genesteld in een grandioos landschap van rotsen en natuur. Rijd door naar Punta Ahuano. Overschrijding van de Napo-rivier met kano's, aankomst in de lodge en installatie. Lunch in de lodge. Je zult in staat zijn de inboorlingen te observeren die goud uit de rivier halen en de operatie testen. Demonstratie van het gebruik van de blaaspijp en de uitwerking van de Shisha (voorouderlijke drank van de Indiërs) die u zult proeven. Diner en overnachting in de Lodge Casa del Suizo ***.


DAG 7 : AMAZONIE
Vertrek voor een ontdekking van het Amazone-regenwoud aan boord van pirogues. Wandelen op paden door het bos. Lunch in de Lodge. Bezoek aan een revalidatiecentrum voor dieren in hun natuurlijke habitat (AMAZOONICO). Je zult ook ontdekken hoe je een pirogue maakt en je hebt de mogelijkheid om het op de rivier te testen. Keer terug naar de lodge aan het eind van de middag. Diner en overnachting in de lodge Casa del Suizo ***.


DAG 8 : AMAZONIE - BANOS
'S Ochtends vertrek naar Baños langs de spectaculaire kloof van de rivier Pastaza. Baños in gelegen aan de voet van de vulkaan Tungurahua. Daarna, verderzetting langs de weg van de watervallen naar El Pailón del Diablo (de duivelsketel). Wandeling naar beneden, om de waterval en de vele orchideeën van dichtbij te zien. Zipline tussen de subtropische vegetatie. In de namiddag, kleine wandeling in Baños om de stad te bezoeken. Baños is bekend om de kwaliteit van haar thermale wateren en de landschappen die het omringen ( watervallen). Overnachting in het hotel.


DAG 9 : BANOS
Vrij dag in Baños. Veel verschillende excursies mogelijk zoals Rafting de heel dag of voor één halfdag, buggys of fietsrijden, anderen ziplines, oversteek in 'tarabita' kooi die over de rivier hangt… Overnachting in het hotel.


DAG 10 : BANOS - RIOBAMBA
Ochtend vertrek naar Riobamba aan de voet van de Chimborazo-vulkaan. Aankomst en bezoek aan de stad. In de namiddag, afdaling van de Chimborazo in mountainbike. Installatie en nacht in het hotel.


DAG 11 : RIOBAMBA – ALAUSI – NEUS VAN DE DUIVEL – INGAPIRCA – CUENCA
Vertrek naar één van de meest pittoreske regio’s van het land. Halte bij de kapel van Balbanera, de oudste van het land. Aankomst aan het station van Alausi, vertrek met de trein via de spectaculaire landschappen van ‘de neus van de duivel’ naar de inca ruïnes van Ingapirca, gelegen op een hoogte van 3100 m. Verderzetting langs de Pan-Amerikaanse route, waar U kunt ontdekken hoe de vrouwen de panama hoeden weven. Aankomst in Cuenca op het einde van de namiddag en overnachting in het hotel.


DAG 12 : CUENCA
Morgen bezoek aan de koloniale stad van Cuenca. Waar plaveide straten, ijzeren balkonen, koloniale gevels en kleine plazas, maken van deze stad de aangenaamste van Ecuador. De artisanale markt is een bewijs van een rijke cultuur van de streek. Bezoek aan het centrum van de stad, de kathedraal, de helling van Turi, voor een panoramisch uitzicht over de stad, de Torebamba rivier met de mooiste huisjes langs haar oevers. In de namiddag, fietsrijden. Overnachting in het hotel.


DAG 13 : CUENCA – CAJAS – GUAYAQUIL
Vertrek naar de kust onderweg bezoek aan het Nationaal Park van ‘Las Cajas’. Dit park telt meer dan 200 meren en lagunes. Het is het belangrijke leefgebied van de wilde dieren van Ecuador. Wandeling in dit paradijs voor de natuurliefhebbers en verderzetting naar Guayaquil, de belangrijkste haven van het land, aan de Stille oceaan. We stoppen aan de helling van Santa Ana, met zijn gekleurde huizen, gelegen in het noorden van de stad. Bezoek aan de eerste woonwijk van Guayaquil, Las Penas. In deze wijk wonen er vooral schilders en dichters, in kleine houten huisjes. Bezoek aan Malecon 2000, de ‘waterfront’, die meer dan twee kilometers lang is. Overnachting in het hotel.


DAG 14 : GUAYAQUIL – MADRID
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.


DAG 15 : MADRID - BRUSSEL


STANDAARD HOTELS
Quito : Sierra Madre*** - Mindo : Hosteria Septimo Paraiso*** - Karanqui : Magdalena de Karanqui - Amazonia : Casa del Suizo - Banos : Hotel Sangay*** - Riobamba : Hotel Bambu*** - Cuenca : Hotel Balcones*** - Guayaquil : Hotel Unipark****

SUPERIEURE HOTELS
Quito : Hilton Colon**** - Mindo : Hosteria Septimo Paraiso - Karanqui : Magdalena de Karanqui - Amazonia : Casa del Suizo - Banos : Hotel Sangay*** - Riobamba : Hosteria Abraspungo**** - Cuenca : Hotel Santa Lucia**** - Guayaquil : Hotel Unipark****


INBEGREPEN IN DE PRIJS : De intercontinentale vluchten met Air Europa - De transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v., bijstand van een plaatselijke gids (Engels) - Het verblijf in het hotel (of evenwaardig) - Het ontbijt - De vermelde maaltijden - De uitstappen vermeld in het programma vergezeld door een gids (Engels) en een chofer (Spaanse) voor de hele reis - Een reisgids - de Garantiefonds - De “Kwaliteit Service” van Sudamerica Tours - De luchthaventaksen


NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS :
- De eventuele verzekeringen : Annulatieverzekering is 5% van het totale bedrag, Full option verzekering is 6% van het totale bedrag (Annulatie- & bijstandsverzekering, bagage, verwondingen & repatriëring) - de facultatieve excursies - de niet vermelde maaltijden - de dranken en de persoonlijke uitgaven - de fooien voor gids en chauffeurEnregistrer ce produit pour plus tard
bottom of page