top of page
ARGENTINIE

HET LAND VAN GLETJES,

MEREN & BERGEN

In het noordwesten is het een land van schrale bergen begroeid met cactussen, waar charmante koloniale steden en uitgestrekte woestijnvlakten opdoemen, en waar de erosie de resten van dinosaurussen uit het Jura-tijdperk blootlegt.

In het noordoosten is er tropisch woud, met het grandioze spektakel van de watervallen van Iguazu. Dit is het grondgebied van de laatste Indianen. Aan de oevers van de grote Río de la Plata, de mythische zilveren rivier van de vroegste ontdekkingsreizigers, ligt Buenos Aires, de hoofdstad, de stad waar de tango werd geboren.

In het zuiden, de uitgestrekte pampa's van Patagonia zo ver het oog reikt, het land van de gaucho's en de mooiste gletsjers ter wereld. Argentinië is ook Valdés en zijn walvissen.

In het westen, in Mendoza, ligt de met sneeuw bedekte Aconcagua, met zijn 6.599 meter de hoogste top van de Andes, en in de azuurblauwe of smaragdgroene meren van Bariloche brokkelen eeuwenoude gletsjers af.

Nog meer naar het zuiden scheiden, de ijskoude wateren in de Straat van Magelaen, het continent van de Zuidpool. Hier ligt het einde van de wereld: Ushuaïa en Vuurland

Ontdek : Estancia La Bamaba San Antonio de Areco

bottom of page