top of page
COSTA RICA

PURA VIDA

DE BAKERMAT VAN HET

ECOTOERISME

Dit prachtig land heeft zijn naam te danken aan Christoffel Columbus, die het in 1502 ontdekte en haar de naam "Rijke Kust" gaf. Costa Rica is met zijn 51.000 km² bijna dubbel zo groot als België.

Het ligt tussen de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee en heeft dus heel wat kilometers strand. Costa Rica is vooral bekend voor zijn tropische bossen die 1/3 van de totale oppervlakte innemen. De meesten zijn beschermd in Nationale parken. Het is dat ook niet verwonderlijk dat Costa Rica heel wat te bieden heeft voor liefhebbers van Ecotoerisme. Costa Rica was een van de eerste landen om kabelliften te installeren in het regenwoud om de fauna en flora beter te kunnen observeren zonder er te veel impact op te hebben.

De bergliefhebbers komen er ook aan hun trekken door de aanwezigheid van verschillende vulkanen, waaronder de bekendste, de Arenal. Er is ook een dorre Savanna in het schiereiland van Guanacaste envals een paradijs voor dierenliefhebbers in het national park van Corcovado . Het is een land met betrekkelijk kleine afstanden en is dus ideaal om met de huurwagen te ontdekken.

bottom of page