top of page
ECUADOR &
GALAPAGOSEILANDEN

HET LAND VAN VULKANEN

INDIANEN & DE UNIEKE

GALAPAGOSEILANDEN

Een gevarieerd land met zijn kust gelegen aan de warme wateren van de Stille , met de bergketens en de vulkanen die zich als een majestueuze laan uitstrekken van noord naar zuid: Cotopaxi, Illinitza, Tungurahua, Chimborazo… en zijn regenwoud met de grote zijrivieren van de Amazone.

Een land vol cultuur met typische dorpjes, haciendas en indianenmarkten met ook een interessante hoofdstad Quito, gelegen op de flanken van de vulkaan Pichincha, en het koloniale centrum van Cuenca, Werelderfgoed van de Unesco, evenals de moderne malecon 2000 van Guayaquil.

Maar het hoogtepunt is toch wel het archipel van  de Galápagos-eilanden, gelegen op 1.000 km van de kust, waar men een unieke flora en fauna vindt. Die heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld zonder enig contact met mensen en is niet door bezoekers aangetast. Het is hier dat Charles Darwin zijn beroemde theorie van "the survival of the fittest" bedacht.  Dit prachtig natuurschoon kan bezocht worden op een kleine yacht of middelgrote cruiseboot... maar ook met de isladhopping of vanuit een hotel op Santa Cruz

 

bottom of page